güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LİSEYE GEÇİŞ MARATONU

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            Ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması ile ilgili takvim  MEB tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre; 30 Haziran’da yerleştirmeye esas puanlar (YEP) ile tercihlerde esas kontenjan tabloları belli olacak.

            Bundan sonraki maraton hem veli hem de öğrencilerimize aittir. Bu maratonun sonunda sağlıklı tercih yapılmadığı takdirde, beklenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. Kısacası, öğrencilerimizin hayal kırıklığına uğramamaları için öncelikle il ve ülke bazındaki yüzdelik dilimlerini çok iyi değerlendirmeleri, rehber öğretmen veya bu konuda uzmanlaşmış olan eğitimcilerle görüş alışverişinde bulunmaları yerinde olur.

            İlk tercih işlemleri 14 Temmuz-24 Temmuz arasıdır. Öğrencimiz yerleştirme tercih ön çalışma raporunu doldurduktan sonra, bağlı bulunduğu okul müdürünün onayına sunmalıdır. Her öğrenciye 25 okul tercih yapma imkanı tanınmıştır. Tabii bunda tercih sayısı öğrencinin kendine bırakılmıştır.

            11 Ağustos’ta yapılan tercihlere göre hangi okula yerleştiğimiz belli oldu. Yerleştiğimiz okulu beğenmedik, bu kez ikinci tercih için başarı yüzdeliğimize göre bir başka okulun kontenjan açığına bakarak 21-25 Ağustos tarihlerinde ikinci tercih başvurusu yapabiliriz.

            Üçüncü tercih mi?

            Üçüncü tercih 28 Ağustos-06 Eylül arası. Ama buna kalmanızı tavsiye etmem. Zira 30 Ağustos Zafer Bayramı, 31 Ağustos Arife, 1-2-3-4 Ağustos Kurban Bayramı tatili!

            Ve bu yazınız da heba oldu. Yaz tatilinizin kaybolması bir yana diğer taraftan yapacağınız koşuşturmanın, verdiğiniz emeğin sonuçları açısından da hayal kırıklığı yaşanma olasılığını da unutmamak gerekir. Buna şimdiden hazırlıklı olmalısınız. Zira bu yıl sınav sonuçları çok ilginç. Eğer sağlıklı tercih yapmazsanız, açıkta da kalabilirsiniz.

            Haydi kolay gelsin.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.