güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LİRALARIM DÖKÜLDÜ TOPLAYAMADIM!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2022 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 12:12

(Dar gelirlilerin hava raporu)

Memur ve emeklinin parasal hava raporu;

Maliye Bakanlığının üzerinde biriken yüksek basınçla, memur ve emeklilerin ceplerinde bulunan alçak basınç tesiri altında bulunmaktadır.

Devlet personel dairesi meteoroloji işleri müdürlüğü yayınladığı rapora göre, 24 saatlik para durumu tahmini şöyledir.

Ayın birinde, öğleye doğru paralar sağanak halinde emeklinin cebine yağarken hissedilen serinlik bir müddet sonra yerini şiddetli rüzgâra bırakacak. Rüzgârın etkisiyle bakkala, manava, kasaba, kredi aldığı bankaya, elektriğe, suya, doğalgaz veznelerine 100 km hızla esecek. Eğer bu rüzgârdan biraz para kalmışsa, evdeki hane bireyleri tarafından dibine darı ekilmek suretiyle iyice boşaltılacak ve ceplerde bir şey kalmayacaktır.

Maliye bakanlığı meteoroloji işleri görevlisi, memur ve emeklilerin daha zor durumda kalmamaları için, İkinci bir genelge yayınlamış olup, buna göre;

Ayın 5’inden 30 veya 31’inci günü akşamına kadar kırmızı et, tereyağı, zeytin yağ ile sebzeler arasındaki bütün yolların kapalı olup, memur ve emeklilerin boş ve sıkıntılı yollarının açık olduğunu, bu nedenle de yola çıkacak olan memur ve emeklilerin gelen zam fırtınasına ve yollardaki zam kayganlığına dikkat etmeleri kendi menfaatleri icabı olduğu bildirilmektedir.

Boğazlar meselesinde ayın 15’inden sonra, şiddetli bir mali kasırgaya tutulmaları muhtemel olan memur ve emekliler geceleri mum aşığında, gündüzleri perdelerini kapalı bulundurmaları kendi menfaatleri icabıdır.

Tarım ile uğraş verenler ise, her ne kadar bakanlarının gittiğine sevinseler de onlar için umut Kaf dağının arkasındadır. Son haftalarda 4 kez gelen yakıt adlı zam fırtınasının, devam edeceği rasathane yetkililerince ifade edilmektedir. Bu durumda tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bu aylık geçim hava raporlarından kafayı üşütmemeleri için, günde 7 kez, “Liralarım döküldü toplayamadım!” türküsünü söylemeleri ve hatırladıkça birbirlerinin gözlerine bakmaları, “Açız, geçinemiyoruz…” gibi sakıncalı hareketlerden kaçınmaları ilanen duyurulur!..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.