güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LİDERİN DEĞİL, KENDİ AKLINLA HAREKET ETMELİSİN

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2021 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 00:08

Anadolu’da bir söz vardır. Derler ki “Akıllar harman olmuş, herkes kendi aklını seçmiş” Keşke böyle olsa. Gelin görün ki, benim ülkemin çoğunluğu, kendi akıllarını seçmiyor veya seçemiyor. Benim ülkemin insanı, hangi konu olursa olsun, taraftarı olduğu parti liderinin aklıyla düşünür. Hal böyle olunca, hiçbir   vizyonu olmayan liderlerin de peşinden giden topluluklar meydana gelmektedir. Ve bu topluluklar kendi akılları ile düşünmediği için, ülkede huzur kalmaz, kutuplaşmalar başlar…

Liderler bu işten, bu durumdan pek memnun olurlar. Öyle veya böyle kendi aklını kullanmayan toplum gruplarında düşünsellik bakımından sınıflar oluşur. Kim demiş bilmiyorum, “üst sınıf yaşar, orta sınıf şikayet eder, alt sınıf şükreder. Üst sınıf paraya, orta sınıf lidere, alt sınıfta Tanrı’ya tapar.” Yani tanrıyı (DİNİ) kullanmayı başaran lider, alt sınıfla, orta sınıfı da kullanmayı başarır. İşte Türkiye’mdeki bugüne kadar ki, siyasal gelişimin değişmeyen haritası böyledir.

Üzülerek söylemeliyim ki, kendi doğrularımızın peşinden gidemediğimiz sürece, kendi aklımızı kullanmadığımız sürece, başkalarının doğrularının peşinden koşmaya devam edileceği gerçeği devam eder.

Siyasetteki çürümüşlüğün, sonucu olarak meydana gelen her türlü yanlışın, ortadan kalkması için, seçilecekleri kendimiz seçmeliyiz. Bir kitapta okumuştum. Antik Yunan’da şöyle bir uygulama varmış. Lider veya seçilmişlerin her türlü kararı ve yanlışı, duyulmaya başlandığında o kişi hakkında oylama yapılıyormuş. O zamanlarda kağıt olmadığı için oynamayı kiremitlerle yapıyorlarmış. Herkes bu kırık kiremitler üzerine evet ya da hayır işareti koyuyormuş. Yolsuzluk  iddiası olan kişiyle ilgili. Çıkan sonuca göre kişi kentten kovuluyor veya kalıyormuş. Bu uygulamaya da “OSTRASİZM” deniyormuş.

Ne dersiniz?

Bizde böyle bir uygulama olamayacağına göre, en azından liderin aklıyla değilde, kendi aklımızla hareket edebilsek, fena mı olur?

Eğer aynı sistem devam ederse, futbol takımı tutar gibi particilik yapar, liderin aklıyla hareket edersen, yıllardan beri süregelen, yapılan her yanlış, yapanların yanına kar kalır.

Herhalde bir şeyler anlatabilmişimdir.

Şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.