güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LGS REZALETİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

            MEB’in Liselere Giriş Sınavları ile hazırladığı sınav takvimi ve sınavla öğrenci alacak NİTELİKLİ okullar belli oldu.

            Bandırma’da nitelikli okul olarak, Yavuz Sultan Selim, Bandırma Fen Lisesi ve Öztaylan İmam Hatip Lisesi seçilmiş oldu.

            Listeleri incelediğimizde 34 ilde bir tek Anadolu Lisesinin bulunmayışı, hele hele geçen yıl 485 puanla öğrenci alan okulların bile listeye giremeyişi, nitelikli okulların neye göre seçildiği konusunda soru işaretlerine neden olmaktadır.

            MEB’in ilk açıklamalarında Nitelikli Okul sayısı 600 olarak belirlenmişti. Şimdi bu sayı 1367 olmuş Bu sayının arttırılışındaki nedenler bir başka soruyu doğurmaktadır. İşin ilginç yanı tasarlanan plan gereği bu 1367 okuldan, 767’sinin İmam Hatip Lisesi olmasıdır. Bu da gösteriyor ki asıl amaç İmam Hatip Liselerinin doldurulmasıdır.

            Liselere giriş sınavlarına hazırlanan öğrenci sayısı aşağı yukarı bir milyon iki yüz bin civarındadır. Sınav sonuçlarına göre alınacak öğrenci sayısı ise 120 bin civarındadır. İsteğe bağlı bu sınav sisteminde Bakanlığın sınava girecek öğrenci sayısında da tahminlerinin yanlış olduğunu görmekteyiz.

            MEB’in tercih bölgelerini, Çember denilen komik yerleştirme planı ile nasıl yapacağının bilinmemesi apayrı bir problemdir.

            “TEOG’u kaldırdık!” diyenlerin, adaletsiz, ne olduğu belli olmayan bir sistem getirdiklerinin farkında olmamaları çok üzücüdür.

            Kesin olarak söylemek gerekirse, bu sistem şimdiden yargılık olacaktır.

            Spor, güzel sanatlar, turizm, sağlık meslek liseleri ise herhalde liste hazırlanırken unutulmuştur! Zaten böyle bir liste ile böyle bir sınav sisteminin altında eğitimi özelleştirme olgusu yatmaktadır.

            Sınavda yerleşemeyen, sınava girmemiş olan öğrencilerin neye göre ve nasıl kayıt yaptıracağı, adrese dayalı sistemde torpil işlerinin nasıl önleneceği, değişik soruları aklımıza getirmektedir.

            Örneğin, Bandırma’daki Liseler, Liseler Vadisine taşınıyor. Adrese dayalı kayıt işlemi burada nasıl işleyecek?

            Sonuç olarak, öyle bir karmaşa var ki sormayın gitsin. Tam bir eğitim rezaleti…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.