güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LGS(LİSELERE GİRİŞ SINAVI)HAKKINDA DÜŞÜNCE VE ÖNERİLERİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

   LGS’ye(Liselere Geçiş sınavı)  günler kala, “NİTELİKLİ OKUL!” tartışması, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sürmektedir.Özüne bakıldığında neye göre böyle bir yol izlendiğine hala yanıt alınamamıştır.

   Merkezi sınavla öğrenci alan okulların,her ne sebeple olursa olsun,nitelikli okullar olarak etiketlenmesi, diğer okullara karşı olumsuz yargılara neden olmaktadır. Bu da demek oluyor ki, Türkiye’de her öğrenci nitelikli eğitim alamıyor demeye gelmektedir.

   Şimdilik konumuza dönmemiz gerekiyor.Yoksa belirtmeye çalıştığım ve halen uygulamada olan bu eğitim-öğretim sistemi kökünden yanlıştır.Bu nedenle, bu sohbetimizle öğrencilerimize biraz katkı yapmak,onlara biraz yardımcı olmak için öneri demetimiz şöyledir:

   Öğrenci kardeşlerimin  her şeyden önce,  bu sınavın her öğrenci için o kadar da önemli olmadığını bilmesi lazım.Yani sınavda başarısız olduğu takdirde herhangi bir okula yerleşemeyeceği korkusunu üstlerinden atması gerekir.

   Sınava hazırlanırken, hata defteri tutmaya çalışın.Bu defterde test çözümü sırasında yapılan yanlışları not alın.Sonuçta not aldığımız bu sorularla ilgili konuyu kitaplarınızdan okuyun veya öğretmeninize sorarak öğrenme yoluna gidin.

   Ders çalışırken plan dahilinde çalışın,her dersin kendine göre önemi olduğunu unutmayın.Sınav sonucu değerlendirmelerinde binlik değerlendirme sonucunun içerisine  binlerce arkadaşınızın yerleşeceğini bilerek,bilmediğiniz  sorularda kolay yol sayılan  boş bırakma eylemine  çok baş vurmayın.

   MEB’in okulda okuduğunuz ders kitapları ışığında soruları hazırlayacağını bilerek,ders kitaplarınızdaki konuları iyi öğrenin.

   MEB’in her ay verdiği örnek soruları incelediğinizde soruların uzun paragraflı olduğunu görürsünüz.Bu nedenle  süratli bir okuma ile zaman ayarlamasının önemine dikkat etmek gerekir.

   Son aya girdiğimiz bu dönem sürecinde, her dersten günlük olarak en azından 40-50 test  sorusu çözmeye çalışın.

   Hata defterinize aldığınız soruların yanıtlarını sakın ertelemeyin,her zaman en iyi öğrenmenin zamanında yapıldığını unutmayın.

   Sınavda cevap verme teknikleri konusunda rehber öğretmeninizin tavsiyelerine dikkat edin.Eğer şu son ayda planlı bir çalışma yapabilirseniz, başarılı olmamanız için hiçbir sebep göremiyorum.

   Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.