güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LEVENT MAHALLESİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Bir mahallenin güzelliği ile ölçülür? Bir mahallenin sakinlerinin huzurlu bir yaşam geçirmeleri için o mahallede nelerin olması gerekir?

Bu soruların yanıtını yine soru ve yanıtlarla vermeye çalışacağım. Okuyunca bazılarınız ters köşe olabilirsiniz. Zira bahsedeceğim mahalle, Bandırma’nın faytonu olmayan Büyük adasıdır.

Her tarafında trafolarla çevrili, parke ile döşenmiş, neredeyse uçak inebilecek genişlikte yolları ile dikkat çeken bir yerleşkesidir burası.

Basket sahası ile, voleybol sahası ile 6 adet çocuk oyun parkı ile, yediden yetmişe herkesin spor yapma imkanı olan bir mahalledir burası. İki minareli ve kapladığı alan bakımından Bandırma’nın en büyük camii buradadır.

3 marketi, fırını, sağlık ocağı ve 2 pastanesi mahalle halkına yeterli hizmeti vermektedir. Yeni yapılmakta olan kreşinin mimari özellikleri ve vereceği hizmet, şimdiden göz kamaştıracak biçimdedir. Şimdi şöyle bir düşünün. Şehir içinde arabanızı park edecek yer bulamazken, Levent Mahallesi’nde böyle bir sorun yok. Diyelim çoluk çocuk piknik yapacaksınız, evinizin bahçesi, deniz tarafındaki ağaçlık alanlar ne güne duruyor. Zaten bu mahallede buna da ihtiyaç yok. Zira her evin önünde, çeşitli ağaçlarla bezenmiş geniş bahçeler ve alanlar var. Mangalı alır, evinden 10-15 metre ötedeki ağaçlığın içinde balığını pişirir yersin.

Diyelim akşam oldu, dışarıda çay içme keyfi yapacaksın, evinizin önündeki çınar ağacının veya asmalarla donatılmış çardağınızın içerisinde bu işi halledersiniz.

Burası, trafik sorunu olmayan, sakin bir mahalle. Yapılmış ve halen inşaat halinde olan siteleriyle, Bandırma’daki daire fiyatlarını solladığını biliyor musunuz? Eğer deniz manzaralı, havuzlu dairede oturmak isterseniz, Levent’e geleceksiniz.

Levent mahallesi, yeşili en çok olan mahalledir. Her binanın etrafı akasya, çam, ceviz ve daha birçok çeşit ağaçlarla bezenmiştir. Hatta bazı apartmanların önündeki alanlarda sebze yetiştirenler bile var. Bu da mahalleye nostaljik bir görüntü veriyor.

Diyelim hayvan sevginiz var. Dairenizden 20 metre uzağa hayvan barınağınızı yapabilirsiniz.

 Velhasıl, çoluk çocuğunuzla, sakin bir yaşam, rutubetli olmayan bir yer, hiçbir yasaklı kent kuralı görmek istemiyorsanız, Levent mahallesi biçilmiş bir kaftandır.

Evet, bu bir reklam değildir. Bu huzurlu ve gürültüden uzak, her türlü donatı alanlarının olması nedeniyle, kentin yaşanabilecek en güzel bir mahallenin gerçek hikayesidir…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.