güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KUŞCENNETİ FESTİVALİ ENGELLENİYOR MU?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Hazindir, hazindir, hazin!

Büyükşehir Belediye Başkanının yaptığı hem çirkin hem hazindir.

            Efendim, Bandırma Belediyesi her konuda olduğu gibi Bandırma sahil bandında yapılan Kuşcenneti Festivali konusunda da Büyükşehir tarafından engellenmek istenmiştir. Sürece baktığımızda Bandırma Belediyesi Festival Etkinlikleri çerçevesinde sahil bandında stantlar kurar, bunun kirasını Emlak Genel Müdürlüğü’ne öder. Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir ile Emlak Genel Müdürlüğü arasında bir protokol olmadığı halde, Büyükşehir Belediye Başkanı stant kurma çalışmalarını kendisine bağlı zabıtalarca engelleme girişiminde bulunmuştur.

            Peki sonra ne olmuştur?

            Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sayın Edip Uğur’u arayarak, yasal olarak sahil bandı kendilerine geçmişse, kurulan stantların kirasını kendilerine ödeyebileceklerine ifade etmesine rağmen, iş bir takım yazışmalara bırakılmıştır.

            Birinci fasılda Büyükşehir’in istediği yazı gönderilmiş ikinci fasılda festival komitesi başkanı olarak yazı yazılması istenmiştir. İşin ilginç demeyelim de komik tarafı Büyükşehir Belediye Başkanı, Bandırma Kuşcenneti Festivali’nin komite başkanının Bandırma Belediye Başkanı olduğunu bilmeme ayaklarına yatmasıdır.

            Uzatmayayım. Telefon trafiği alabildiğine sürerken konu, sonunda Büyükşehir Encümenine havale edildi.

            Şimdi merak ettiğim konu, Büyükşehir Encümeni Bandırma Sahil Bandında yapılacak olan festival etkinliklerini engelleyici bir karara imza atar mı?

            Ben, böyle bir kararın alınacağına inanmıyorum. Zira, bu festival Bandırma halkına mal olmuş, geleneksel bir festivaldir.

            Bugünden evvel Büyükşehir’in menfi uygulamalarının altında, kendi kanıma göre, başka gelişimler var. Örneğin Edincik mahallemizdeki altı bin dönümlük yerin mahkeme durdurma kararı olamaz mı? Ben gazeteci değilim. Benim haber kaynaklarım kısıtlı. Bu nedenle, gördüğüm kadarıyla, Bandırma Belediyesi bazı yaptırımlarla cezalandırılırken, Bandırma halkının da cezalandırıldığını düşünüyorum. Sadece unutulan bir şey var bugün sahil bandında hoşa gitmeyecek olaylar olabilirdi. Bereket Sayın Dursun Mirza bu konuda çok olumlu hareket etti ve sonuç şimdilik tatlıya bağlandı. Tatlıya bağlandı derken, inşallah Büyükşehir Encümeni aklıselim davranır.

            Sonuçta, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma halkının menfaatlerini koruma yolunda nasıl çaba sarf ediyorsa, Bandırma halkı da kendi haklarını korumada Mirza’ya yardımcı olmalıdır. Bugün Bandırma halkının olayı sahiplenmesi güzeldi. Bu güzelliğin devam etmesi dileğiyle…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.