güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KURŞUN KALEM GİBİYİZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Hiç kurşun kalemle aramızda benzerlikler olabileceğini düşündünüz mü? Önceleri ben de ,”bu nasıl olur? Diye düşündüm. Sonra ,”Hayat değiştiren öyküler” kitabını okuyunca bu konuda epey benzerlik olduğunu gördüm. Şimdi gelin Cengiz Erşahin’in bu benzetmelerine hep beraber tanık olalım:

     “Kurşunkalem” gibiyiz, hatalarımız düzeltilebilirse de izlerini tümüyle yok edemeyiz. Geçmişi değiştirmeyiz ama düzeltme yoluna gidebiliriz.

      Kurşunkalem gibiyiz, acılarımız bizim kalem açacağımızdır. Yaşadığımız zorluklar kişiliğimizin biçimlenmesine yardımcı olurlar.

      Kurşunkalem gibiyiz, her fırsatta izimizi bırakabiliriz. Yaşamda var oluş nedenimiz budur, izimizi bırakmak. Belki küçük bir yolda, belki birlikte olduğumuz insanlarda, belki yetiştirdiğimiz insanlarda, ama kesinlikle arkamızda iz bırakmaya çabalamalıyız.

      Kurşunkalem gibiyiz, içimizde ne olduğunu önemlidir. Anlayış ya da hoşgörüsüzlük, sevgi ya da şiddet, barış ya da huzursuzluk, umut ya da umutsuzluk, yüreklilik ya da korku, önemli olan içimizde ne olduğudur.”

      Şimdi yazı yazmak için elinize bir kurşunkalem aldığınızda, bir an için durun ve bu küçük yazı aracını düşünün. Benzeyip benzemediğine karar verin. Elinizde ki kurşunkalemle tükenmez kalemi karşılaştırın. Şuna eminim ki, asla tükenmez kalem olmak istemeyecek ve iyi ki, kurşunkalem gibiymişim diyeceksiniz.

      Ben, ”kurşun kalem gibiyiz” öyküsünü okuyunca, kendimin yaşam şeridine benzerlikler buldum. Şimdi sıra sizlerde.

      Esen kalın.

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.