güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KISSADAN HİSSELER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Bugün değişik bir “kıssadan hisseler” sunacağız. Arada bir karalayıp altına da “kıssadan hisse” deyip kendi yorumumuzu veya yakıştırmamızı yazıyorduk. Yorumumuz aktardığımız fıkralara uyuyor mu uymuyor mu bilemeyiz. Lakin bugün “kıssadan hisse” çıkarmayı sizlere bırakacağız. Bakalım sizler “kıssadan hisseleri” nasıl çıkaracaksınız?

Bir gün iki berduş kasaba meydanındaki pazarda aval aval dolaşıyormuş. Kalabalık bir grubun içine girmişler. O sırada bir güvercin berduşlardan birinin omzuna konuvermiş. Kalabalıktan biri berduşa seslenerek, “Sen padişahımız olacaksın!” demiş.

Berduş önce kabul etmemiş. Kalabalık ısrar edince dayanamamış ve padişahlığı kabul etmiş. Berduş padişah olunca arkadaşı berduşu da kendine Başbakan yapmış. Sonra başlamış zulme, boyun vurmaya, vergi salmaya. Başbakan olan arkadaşı her ne kadar “yapma, etme” dediyse de padişah efendi devam etmiş halka zulmetmeye.

Bir gün arkadaşı yine “Halka yazıktır, yapma” deyince, “Güvercin uçurup padişah seçen halka böylesi az bile!” diye yanıt vermiş.

***

Eski İstanbul’da bir Bektaşi babası, Sultanahmet’ten geçerken ensesinde bir tokat patlayıvermiş. Dönmüş bakmış pis pis sırıtan hergelenin biri, “Ne o baba erenler en bakıyorsun? Her şey Allah’tan değil mi?” demiş. Bektaşi başını sallamış, “Allah’tan olmasına Allahtan da hangi pezevengi bu işe memur etmiş ona bakıyorum!” demiş.

***

Sultan Aziz ile Sadrazam Ali Paşa’nın yıldızı pek barışık değilmiş. Lakin Padişah Ali Paşa’nın değerini ve önemini bildiği için kendisine tahammül edermiş…

Fakat bir gün iyice canı sıkılmış, “Allah şu Ali’yi başımdan alsa da rahat etsem” demiş.

Her devirde olduğu gibi malum dalkavuklardan başmabeyinci Hasan Bey hemen atılmış:

-Şevketlü efendimiz, niçin kendinizi üzersiniz? Azledip bir vilayete gönderin olsun bitsin!

Sultan Aziz kükremiş:

-Defol cahil herif! Ben azletmeyi, mühürü almayı da bilmez miyim? Onu azledeyim de devleti sizin gibilere mi bırakayım çık dışarı!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.