güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KISSADAN HİSSE

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Kaç gündür bizlerin hatırımızı sayanlar:

“Geçen dönem milletvekilleri, kendi aralarında toplantılar yapıyormuş. Toplantılarının amacı Sayın Muharrem İnce için, nabız yoklamaymış. “Siz yıllardır siyasetin içinde ve yazarlık yapıyorsun. 4 Eylül‘de başlatılan hareket için, ne düşünüyorsun?” diye sorup duruyorlar.

“Haşa; sizler böyle olayları bizden daha iyi takip ediyorsunuz deme ayaklarına yatsam da, birkaç kaçamak cevapla ikna olacak gibi değillerdir.

Soru sordular, sorulara yanıt vermemek, soru soranlara saygısızlık olur bizim indimizde. Hele soru soranlar, 40 yıllık dostlarsa…

Bakın dedim, sizlere bir fıkra anlatayım. Sorularınız tüm yanıtları bu fıkranın içerisinde…

“Bir grup fare, isyancı bir farenin iddialı bir şekilde yapacağı gösteriyi izlemeye karar vermişler. Bu kararı verirken de, gösteri başarılı olursa “ona göre karar veririz!” diye düşünmüşler ve gösteri alanına gitmişler.

Neyse gösteri saati gelince, isyancı fare elinde bir çelik eğe ile meydanın ortasına gelmiş o ve çelik eğeyi yemeye başlamış!

Koskoca çelik eğe yenir mi? İsyancı, önce dişlerini kırmış, sonra ağızı burnu kan içinde kalmış. Acılar içerisinde kemirmeye devam etmiş. Bir taraftan da: “Ben eğeyi yedim!” dermiş.

Oradan geçmekte olan, kalabalığı gören bir başka fare, isyancı farenin kar revan içinde yere yığılıp kaldığı halde, hala, “Ben, eğeyi yedim!” şeklinde çıkardığı sesleri duyunca;

Üzülerek:

“Hadi oradan nasıl yedin!” diyerek, eski yuvasının yolunu tutmuş…”

“Dostlardan biri, “kıssadan hisse” değil mi Hocam?”

“Evet; kıssası içerisinde…”

Dostlarımın ne demek istediğimi anlamalarını, yüzlerinde gezinen tebessümlerden anlamanın mutluluğu içerisinde, yanlarından ayrıldım.

Onlara, böyle bir “kıssadan hisse” ile içimdeki duyguları aktardım ama.

Bu millet hareketinin sonucunun ne olacağı sorusundan da kendimi soyutlayamadım…

Sizler?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.