güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

KAPİTALİZUM SAĞLUĞA ZARARLİDUR

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2021 00:07

Kapitalizum Karadenuz’un azgun dalgalarinda yalpalayan bir taka gibudur. Bir refah dönemi gelur, çikişa geçer. Sonra birden ekonomik kriz baş gösterur ve inişe geçer. İn-çik, in-çik dalgaya kapilup yalpalayan insan evladinun midesi kalkar, bulanur.

Geçen gün bizum Semanto Recep’le Yalik Kıraatanesi’nde çay içeyiruk. Uşağun cani ha bu kredi kartlarinden çok yanmiş.

“Laz Marks emice” dedi. Haçan ben bu kapitalizumi bırakmak istiyorum ama bir türlü beceremeyirum.”

Uşağum dedim, bu sadece senun sorunun değil, bütün insanlığun sorunudur. Milyanlarca kişi bu ander kaybana zikkumun zararlarini bile bile yaşayi. Dile kolay, 300 yilluk bir tiryakiluk bu.

Kapitalizumi birakmak isteyisan ilk önce kuvvetli bir iradeye sahip olacaksun. Öyle layt kapitalizumle azaltmayla olmaz. Biraktun mi kökten birakacaksun.

Tabi sen bu bırakma mücadelesinu verurken, bankalarun, borsalarun, holdinglerun ve kredi kartlarinun üzerine “Kapitalizum sağluğa zararludur” diye yazmak gerekir. Kapitalizum kansere, damar tıkanukluğuna, iktidarsuzluğa, kalp krizuna ya da felç geçirmenuza neden olur.

Kapitalizun insani öldurur, hatta bebeklere bile zarar verur.” diye yazmak lazimdur. Burada sanatçulara da çok iş düşeyi, ilkokul çağindaki kuçuk uşaklaru toplayup, “Kapitalizum avcılariyuz biiiz, kapitalizum, kapitalizum!..” diye bir şarki söylemesi gerekur.

Kısacasu bu kapitalizum menfaat görmezse yarali parmağa bile işemez. Kapitalizum karli görmeduği alanlara yaturum yapmaz. İkame piyasalar araşturur. Karli olmaktan çikan bir malun üretimi yerine bir başka mali koyar.

Kapitalizum, ön taraftan bakinca bar, salon, kasabanın reklemu, ama biraz yaklaşup içine girince; arka tarafi yok. Efendum, mesele bu bize yutturulan süsli kapitalizum dekorini yıkacak, yürekli ellerde ve halklardadur.

Esen kalın.

Alıntı: Yılmaz Okumuş’un “Laz Kapital” adlı kitabı

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.