güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İSLAM DİNİ VE YAŞAM HAKKI

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 00:05

İslam dininde “Zaruriyet-İ Diniyye” diye bir takım hükümleri kapsayan ve Türkçesi “İslam Dininin temel gayesi” denilen bölümler vardır. Sırası ile sayacak olursak; Canın korunması-Aklın korunması- Neslin korunması-Malın korunması-Dinin korunması ve düşünce özgürlüğü…

Eğer dikkat ettiyseniz, dinin en önemli gayesi; Canın korunmasıdır. Dinimiz yaşam hakkını kutsal sayar. Dinimiz, insan öldürmeyi, diğer canlıları gereksiz yere öldürmeyi yasaklayarak can güvenliğini sağlamaktadır.

Bakın, İsra suresinin 33. ayetinde: “Allah‘ın haram kıldığı; cana haksız yere kıymayın…” diye buyuruluyor.

Maide Suresi, 32. ayete baktığımızda: “Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de bir kimsenin hayatını kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibidir…” deniliyor.

Müslüman toplumlarında günümüzde yaşanan vahşeti görünce, Kuran-ı Kerim’deki hükümlere uymayanları Müslüman olarak kabullenmek büyük bir hatadır.

Dinimiz, adam öldürmeyi ve diğer canlıları bile öldürmeyi yasaklayarak, can güvenliğini (Yaşam hakkını) sağlayan bir dindir. Bunu, biraz evvel ifade etmeye çalıştığım Kur’an ayetlerinde açıkça görmekteyiz.

Günümüzde Afganistan’da yaşananları kabullenmek, İslam dinini tamamen ters bir düşüncedir. Orada kadınlar, çocuklar öldürülmektedir. Orada, sırf Taliban denilen teröristin din adına uyguladığı cinayetler rejimi uygulanmaktadır. Halbuki İslam dininde özgür yaşama hakkı, inanç hakkı olduğu halde, oradaki uygulamaya siyasi yönden şirin görünmek veya kabullenir görünmek asla kabul edilebilir bir davranış olamaz.

Şeriat özlemcilerine Bakara Suresi 256. ayeti hatırlatmak istiyorum.

“Dinde zorlama yoktur.” Doğru olan eğri olan ayrışıp, belirtilmiştir. Kim tağutu (Allah dışında kulluk edilen her şey) inkar eder ve Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen, sağlam bir kulpa tutulmuş olur. Allah işiten, bilendir.”

Yunus Suresi 99. ayet ise; “Rabbin dileseydi yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken sen insanları inanma ya mı zorlayacak?”

Kur’an’da bu kadar açık hükümler varken, Afganistan’da din adına rejim değişikliği yapanlar ve onlara sıcak bakanlar, Müslümanım demeye hakları var mıdır?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.