güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“İPİMLE KAŞAĞIM ATIMLA UŞAĞIM”

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Marilyn Monroe kendi kendisini öldürmeden üç gün önce bir dostuna şöyle der, “Yaşam ne tuhaf. İnsan tam ipi göğüslediği an bakıyor ki yarış yeniden başlamış.” Gerçekten öyle değil mi?

Yaşamı ipleyenler, iplemeyenler, ipin ucunu başkasına verenler…

Günümüz dünyasındaki insanların çıkarların birbirine bağlı olduğu, “Sayın büyüğüm ben size bağlıyım sözünden belli değil mi?”

Çıkarları birilerine bağlı insancıklar…İpe un serenler, ipe sapa gelmeyenler, ipini kıranlar, ipin ucunu kaçıranlar, ipten kazıktan kurtulmuşlar, ipsizler…

Ve balıkçı ağını iple örer, tüm kumaşlar iple dokunur, örümcek ağını iple yapar, ev kadını çamaşırlarını ipe serer kuklacı kuklalarını iple oynatır, cambaz ipin üstünde kazanır ekmek parasını…

Yıllar önce kız babaları, kızlarını istemeye gelen işsiz delikanlılar için, “ipsiz sapsız…” adama kız mı verilir demezler miydi?

Her insanın doğanın sonsuzluğunda, toplumun karmaşıklığında daha doğrusu yaşamın her alanında iple bağlantısı vardır. Önemli olan ipin ucunu kaçırmamak, başka anlamda da kendi ipini başkasının eline vermemek…

Kişi kendi ipini sağlam tutarken başkalarının iplerini de elinde tutma hastalığına yakalanırsa  o zaman kendi ipinin ucunu kaçırma tehlikesiyle karşılaşabilir!

Örneğin, cambazlar asla gevşek ipte yürüyemezler. Eğer sirklerde dikkat etmişseniz, cambazın ipi iki direk arasında bağlıdır ve gergindir. Cambazın ipi, direklerle ip, iple direkler arasında ilginç bir bağlantı vardır.

 Yine günümüze dönecek olursak dünya insancıklarının günümüzdeki hırslarına diyecek yoktur. Herkes kendi alanında ipi göğüslemeye çalışır. İpini başkalarına kaptıranların yarışı ise erken biter.

Keşke kendi ipiyle övünüp duranlardan olup herkesin ipini elinde tutanlara, “ipimle kaşağım, atımla uşağım…” diyebilsek…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.