güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İNSANIN KAFASI KARIŞIK OLUNCA…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

            Tarih 19 Şubat 1968

            Gazetelerin ertesi günkü manşetlerinde, “Mecliste tarihi gün” başlıkları.

            Türkiye’nin işçi partisi (TİP) milletvekili Yusuf Ziya Bahadanlı, “Meclisin içinde vurdular bizi” adlı kitapta anlatır o günkü gazete manşet olayını.

            Her şey Çetin Altan’ın konuşmasından çıkar. Çetin Altan ne demişler ki, AP’liler Çetin Altan’ın üzerine yürümüş, yumruklar havada konuşmuş, silahlar çekilmiş, meclis savaş alanına dönmüş…

            Çetin Altan meclisten çıkarılır ve ortaklık biraz sakinleştikten sonra, kürsüye Başbakan Demirel çıkar. O kargaşanın ve o manşetlerin cevabı Başbakan Demirel’in sözlerindedir.

            “Türk parlamentosunun zabıtlarında, geçen 45 sene içerisinde Nazım Hikmet’ e hain diyen yüzlerce sayfa bulursunuz ama Türk parlamentosunun zabıtlarında esefle söyleyeyim ki Nazım Hikmet’i büyük vatan şairi diye tanıtan ilk cümle dün zabıtlara geçmiştir.”

            Şimdi öğrendiniz değil mi o günkü saldırının esbab-ı mucibesini… Yine öğrendiniz o günkü gazetelerdeki “Mecliste tarihi gün” manşetlerinin lafıgüzarlığını…

            Bu olayı niye anlattım?

            Ülkemdeki siyasilere hele bir bakın. Yandaş medyadaki manşetlere bakınız. En önemlisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı kışkırtıcı konuşmalara bakın.

            Anlamayan , anlamak için çaba harcamayın, dinlemeyen, dinlemek için çaba harcamayan, düşünmeyen, düşünmek için çaba harcamayan insan topluluğu olduk. Birilerimiz parlamento derken, diğerimiz ille de başkanlık diye tutturuyorsa, öbür tarafta ülkede akan kanın nasıl durdurulacağına öncelik verilmiyorsa, geçmiş tarihimizin hatalarından ders alamıyorsak , Fransız İhtilali’nin önemli adamı Talleyrand’ın dediği gibi, “İhanetle hıyanet birbirlerine yaslanmış gidiyor!”

            Neyse, biz “devamı var” deyip bugünkü yazımızı burada keselim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.