güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

İLGİNÇ KONULAR!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

Malcolm Forbes, “ Dünyaya gelişimiz hep birbirine benzer, ama dünyadan ayrılışımız kişiye özeldir…” diyor.
Örnekleme mi istiyorsunuz? Dünyadan göç edenlere bakın. Yahut Aksoy yayıncılığın “ NASIL ÖLDÜLER” adlı kitabına bir göz atıverin.
Örneğin, George Washington’un Hun Hakanı Atilla’nın General Patton, Cc. Carthy’in sonlarının nasıl olduğuna bir bakalım.
GEORGE WASHİNGTON:
“ Ona cephede sade bir siperde veya amansız bir suikastın kalleş pençesinde ölmek yakıştırılır. Oysa Başkan; emekli olduktan sonra 67 yaşında tipileyen karla karışık yağmur altında 5 saat at sürdüğü için anjin olmuş, sonra da “ Mikrobu vücudundan atar” inancıyla kanı akıtıldığından güçsüz kalıp ölmüş meğer.”
İkinci Dünya Savaşının efsanevi Generali, General Patton’a gelince:
“ Almanlara karşı verdiği acımasız savaşla tanınan Patton, savaşın bittiği yıl, yine Almanya’da yaveriyle çıktığı sülün avında, limuziniyle 2,5 tonluk bir askeri araca çarparak veda etmiş dünyaya…”
Hun Hakanı Atilla ise; “ İtalya’yı işgal planları yaptığı bir dönemde haremine yeni kattığı güzel kızla çekildiği gerdekte burnundan gelen kan, genzine dolunca dünyasını değiştirmek zorunda kalıyor…”
Soğuk savaş döneminde solculara kan kusturan meşhur Amerikalı senatör Mc. Carthy mi?
“ Senato tarafından suçlu bulununca kendini içkiye vermiş ve alkolizmin pençesine düşerek, karaciğeri iflas ederek dünyasını değiştirmiş…”
Kısacası bu kitapta ilginç konular sürüp gidiyor.
Boşuna dememişler: “ Ne oldum deme, ne olacağım de” diye.
Neyse, devam edelim.
Amerikan tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gangsteri Al Copone de rakip çetelerin kurşun yağmuru altında veya polisle giriştiği bir çatışmada değil, metresinden kaptığı frengi sonucunda ölmüş.
Fakat şu da bir gerçek ki, dünya tarihi elinde büyük güç tutan sıra dışı kahramanların ve kahraman sayılabileceklerin sıradan ilginç ölüm hikâyeleriyle dolu…
Esen kalın. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.