güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HOŞ GELDİN 2018

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

 

2017 sonu itibariyle cezaevlerinde 224 bin kişi var. İşin ilginç tarafı bunların 69 bini öğrenci!

            12 Eylül askeri darbesi sonucunda 79 bin tutuklu varken Fetö darbe girişiminde tutuklu sayısı 85 bine ulaştı. Sayın Adalet Bakanının açıklamasına göre, 2300 hakim ve savcı tutuklanırken dört bine yakın savcı ve hakim meslekten ihraç edildi. İşin vahameti hakim ve savcıların üçte birinin fetocu olduğu ifade edildi.

            Dünya Hukukunun endeksine göre, 113 ülke arasında hukukun üstünlüğü sıralamasında 99. Sıraya düştük.

            Yılmaz Özdil’in bir köşe yazısındaki ifadeye göre bu karanlık tablo akıl almaz boyutlarda. Sayın Yılmaz Özdil yazısında, “… şu anda Türkiye’de 7 milyon kişi şüpheli sıfatıyla soruşturuluyor. Yani 10 kişiden biri şüpheli. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’nin 2017 raporuna göre dünya gazeteci tutuklama şampiyonuyuz…”

            Ve 18 aydır  OHAL uygulanmakta, halkın seçtiği milletvekillerinin yetkileri sembolik hale getirilmiş, ülke KHK’larla yönetilmektedir. Tahminime göre  iktidarın bu yönetim biçimi çok hoşuna gittiğine göre bu illegal yönetim biçimine devam edilecektir.

            Son olarak çıkan 696 sayılı KHK ile çıkan yasal düzenlemeye göre taşeronlaşmayı kaldırma işlevi tam bir Aziz Nesin’lik olaya dönüştürüldü.

            Ve 2017’ye damga vuran 17-25 Aralık yolsuzluğu ile devamı sayılan Zarrab’ın Amerika Serüveni, “Kudüs” ü başkent yapma yarışı sonucu gündemden düşünce, halkımız pijamalı bir yılbaşı geçirdi!

            İğneden ipliğe zam üstüne zam yapılırken halkımız Manisalı çiftçinin boğaz köprüsünden geçmediği halde traktörüne kesilen cezayı konuştu.

            Hele eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni Cumhurbaşkanımızın 696 nolu KHK anlaşmazlığının sembolik ve komik ağız dalaşları devam ederken emekli kesim maaşlarına yapılan %4 zammın hesabını bir türlü yapamadığı için akıllı telefonlarıyla mesaj yarışına girerek 2017’ye veda etti…

            Hoş geldin 2018

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.