güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

HER MASALIN BİR KISSASI VARDIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

  Bir varmış, bir yokmuş; diye başlar bugünkü öykümüz. Öykü diye gelip geçme, vardır öykümüzün bir kıssası…

  Efendim, iki komşu ülkenin iktidar sahipleri çok iyi dostlarmış, öyle dostlarmış ki, her zaman birbirlerine misafirliğe giderlermiş. İşte X ülkesinin Cumhuru Y ülkesinin Cumhuruna yine misafirliğe gitmiş. Hoş-beş falan yapıp protokol konuşmaları bittikten sonra, akşam yemeğine geçilmiş. Yemekte X ülkesinin Cumhuru:

  “Her geldiğimde gördüm ki, yanınız yöreniz çok memnun sizden, halkınızın çoğunluğu da memnun… Halbuki benim ülkemde, ne çalışanım, ne işadamım, ne de halkım hiç memnun değil.” Her şey ters gidiyor, bugün domates 3 lira ise yarın 5 lira biber, soğan  5 liraysa, yarın 8 lira, yakıt fiyatları sabah akşam habire yükseliyor…

  Y ülkesinin Cumhuru bir gülme almış ki, hiç sormayın… Bir taraftan gülerken, diğer taraftan da, “Bu mu derdin?” diye sormuş misafirine.

  “Daha ne olsun?” demiş X ülkesinin Cumhuru.

  “Sevgili misafirim” diye başlamış söze Y ülkesinin Cumhuru:

  “Benim ülkemde de her şeyin fiyatı bugün üçse, yarın altı oluyor. Hele dolar işi iyice azıttı, iş yerlerinin binlercesi kapatılıyor, işsizlik aldı başını gitti. Biber, patlıcan olayı bizde daha büyük bela, yani anlayacağın benim senden pek bir farkım yok . Arada tek bir fark var, o da senin CHP gibi muhalefet partin yok!”

  X ülkesinin Cumhuru şaşırmış. Y ülkesinin Cumhuru devam etmiş konuşmasına:

  “Bizim ülkede ne olursa, CHP’nin üzerine atılır. Her kötü şey onun yüzünden olur. Pahallılık mı, CHP yüzünden, dolar mı yükseliyor, CHP yüzünden. Feto darbesi mi, CHP yüzünden, terör mü, CHP yüzünden, kısacası ne kadar olumsuz, kötü iş varsa, meydanlarda, televizyonlarda, yazılı basında, her alanda halkıma bunun suçlusu olarak CHP’yi gösteriyorum. Mesela tren kazası mı oldu, hemen gündemi CHP yönüne çeviriyorum…”

  Ertesi gün ülkesine dönen komşu ülkenin Cumhuru, aynı kanallardan ülkesinin muhalefet partilerinden birine başlamış yaygaraya. Aynı Y ülkesinde olduğu gibi suçlunun muhalefet partisinin olduğunu kanıtlamaya.

  Sonra fıs fıs, fiskos fiskos, ben de duydum, her şeyi CHP yapıyorsa, biz neden Y Cumhuru destekliyoruz ki?” soruları yayılmaya başlamış.

Madem CHP bütün kötü gidişatın sahibi 31 Martta verelim ona oyları, bütün bu pislikleri temizlesin” demeye başlamışlar.

  Masalın sonu mu?

Masalın sonunu merak ederseniz, 31 Mart seçimlerini bekleyin.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.