güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

GIRGIRİYE (4)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            (Elbet bir gün buluşacağız)

            Yerel seçimlere start veren federasyon başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, başkanlık yarışlarının koşullarını  “buyruğumdur!” diyerek başlattı:

            “Emrin odur ki, tez elden başkan adayları 7500 TL, belediye meclis üyeleri 3500 TL genel merkeze yatıra! Vakti hali zenginlik ölçüsü  sayılan 85 gram altın değerinde para ve mala sahip olanlar, bulundukları ilçe merkezlerine ayrıca yardım etmeleri kendi menfaatleri icabıdır.”

            Yarışın ilk şartı olan yardımlar yapılır ama gelin görün ki aday adayı çokluğu meclis üyesi olacakları iki nedenle şaşkına çevirir. Birincisi, paranın çokluğu, ikincisi adayın belli olmaması ve listeye girip girememe korkusu… İşte bu kaos ortamında bekle-gör metodunu uygulayarak, işi beklemeye alırlar…

            Başkan aday adayları ise meclis üyeleri şimdilik bizi ilgilendirmez deyip yarışa tazı hızı ile başlarlar. Kısa koşular günlerce sürerken finale ulaşmak için Ankara turları başlatırlar.

            Bu koşulu yarıştan seyirciler yorulur, aday adayları yorulmaz. Yarışlarının bitmesine ramak kala devamlı olarak faul gerekçesi ile yarışta uzatmalar verilir. Aday adayları yarışın uzaması nedeniyle epey kilo verdiklerine sevinirken, diğer tarafta papatya falından kağıt falına oradan kahve fallarına baktıra dursun orta hakem Ahmet Akın yarışmacıların yarışını izlemeye almaz mı? Orta hakem, bu kez yanına yan hakemler il ve ilçe başkanlarını da alarak koşuları yerinde görme işlevini başlatır.

            Her kentin yarışçıları ayrı olduğundan  bazı kentlerin yarış birincilerini federasyon başkanı seçer. Diğerleri yarışa devam ede dursun iki kentte demokrasi ayıbı işlenerek başkanı belirleme işlevini seyircilere sormaya karar verirler.

            Bandırma için beklenen ferman  bir türlü gelmez. Yarışmacılar yorgun, seyirciler bıkkın, neredeyse isyan çıkacak!

            Yarışların bitiş flaması önüne barikatlar kurulduğu için yarışın favorisi olan geçen dönemin şampiyonu barikatların kalkmasını beklemektedir. Diğer yarışmacılar ise koşu parkurlarının sonucunu , federasyon başkanının insafına, biraz da orta hakem Ahmet Akın’ın çalacağı bitiş düdüğüne bırakmışlardır.

            Ankara’daki bitiş flaması önüne gelerek, yarışın sonucunu merak edenlere duyurmak için yapılan anonsta:

            “Sonucu merak etmeyin. Çok merak edenlere tavsiyemiz; ‘Elbet bir gün buluşacağız!’ şarkısını söylemeye devam etmeleri denildikten sonra bir pankart açılmış. Pankartta da, ‘MÜLAKATI GEÇİN SONRASINI DÜŞÜNÜRÜZ!’ yazılıymış. Finalin ne zaman sonuçlanacağı belli olmadığına göre bizim GIRGIRİYE de daha devam edeceğe benziyor gibi…

 Finalde buluşmak üzere.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.