güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EY MEMUR VE EMEKLİLER…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

ARTIK ”YETER” DEME ZAMANI GELMEDİ Mİ ?

2014 yılında, hepinizin bildiği gibi, memur emeklilerine seyyanen 140 TL zam verilmişti. Yine hakim ve savcılara 1.155 TL, öğretim görevlilerine ise 950 TL zam verilmişti.

Sosyal adalet, her şeyde olduğu gibi, yine sınıfta kalmış, adalet yine güçlüden yana işlemişti. Emekliler arasındaki maaş dengesizliği büyümüş, bu adaletsizliğe neşter vuracak, hiçbir siyasi aralıkta görülmemiştir.

2015 yılına geldiğimizde, emekli memurlarda yine aynı akıbet bekliyordu. (34) Savunucularının başı meydanlarda esip gürlerken, memuruna %3+3, memur emeklisine % 3+3, asgari ücretliye % 6+6, işçi ve bağkur emeklisine 3,32 sefalet artışı, beyaz cam ekranlarında ” FLAŞ, FLAŞ” haber diye geçiş talimi yapıyordu.

Memur emeklileri sanki üniversite mezunu değil. bu emekliler çocuk okutmuyor, kira vermiyor, ne bileyim o çok zam olan emeklilerden sanki daha az beslenmeye ihtiyaçları var diye mi düşünülüyor!!!

Emekli maaşlarının artışlarındaki gariplik, kendilerine gelince ortadan kalkıyordu. Hee ip onların elindeydi. Memur emeklileri kukla, onlar cambazdı…

Meclisi hümaradaki bu cambazlar kendilerine 1000 TL zam yaparken, 2 yılda emeklilik kazanan yoldaşlarını da 711 TL zam yapıyorlardı.

Bu insafsızlık, bu adaletsizlik o kadar büyük ki, insanın Cahit Sıtkı’ın “Yağma Sofrası” şiirini, bu utanmazların yüzüne okuyacağı gelir…

Bu cambazlar çok akıllıdır. Yalnız akılları şeytani düşünceler, tilki kurnazlığı ile çalışmaktadır. Emekli memura verilen % 3+3 ve memuruna verdiği % 3+3’e karşılık, şeytani bir zekayla, aynı yıl vergi oranlarını %10.1 oranında arttırarak bir güzel memuruna ve emeklisiyle alay etmektedir.

Yalnız, bu kadar kendisiyle alay edilen, açlık ve sefalete mahkûm edilen memur ve emekli kardeşlerimiz de bu adaletsizliği hak ediyor gibi. Nedenine gelince, korkaktır, pısırıktır. Eğer birliktelik sağlasalar, seslerini çıkarabilseler, örgütlenip siyasi tercihlerini sağlıklı yapabilseler, anlatmaya çalıştığımız adaletsizliğin canına, vallahi billahi ot tıkarlar.

2015 yılı çok önemli. 3-5 ay sonra seçim var. Madem örgütlenmiyorsun, hiç olmadı bu seçimde kukla olmadığını, birey olduğunu, hakkını vereceğin oyla ispatla. İspatla ki, kendimize kepçeyle, sana çay kaşığınla zam yapan, seni açlık sınırında yaşamaya mahkum eden cambazlara bir ders ver…

Lütfen.

Lütfen, futbol takımı tutar gibi particilik yapma. 13 yıldan beri senin sofrandaki ekmeğin dilimini küçülten, kendi ekmeğinin dilimini büyültenlere bu kez ders ver.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.