güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EVELEMEDEN GEVELEMEDEN BİR ŞEYLER YAZALIM DEDİK AMA…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

            İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı. Birinci emekli, “Şu güvercinlere ne zaman yem atsam siyasetçileri hatırlıyorum” dedi.

            Diğer emekli sordu:

            -Neden?

            Birinci emekli şöyle cevap verdi:

-          Yerde dolaşırken elimizden alıyorlar, havalanınca kafamıza sıçıyorlar.

Merhabalar.

Kasım genel seçimleri bitti. Seçim sonuçları üzerinde herkes bir şeyler konuşuyor.

Böyle oldu, şöyle gitti. Efendim MHP oy kaybetmeseydi, HDP oy kaybetmeseydi, böyle olmazdı falan filan…

            Bu ne odur, ne şudur, ne budur!

            Bu düpedüz, sapına kadar halkın bilinçli oyudur. Halk bilerek, kendi çıkarı doğrultusunda oyunu vermiş, tercihini yapmıştır.

            Demokrasilerde önce şunu kabul etmek gerekir. Bir memlekette iki yelpaze varsa ve bu yelpaze sağ ve sol diye ikiye ayrılıyorsa, sağın toplam oyları, her zaman solun oylarından fazla ise çıkan sonucu yadırgamamak gerekir. Eğer rahmetli Ecevit’ in meşhur 14’ leri alarak kurduğu hükümeti saymazsak Türkiye’deki sağ- sol yelpazesindeki sonuç 1950’lerden beri sağ cenahta olmuştur.

            Kimse kalkıp da bize ahkam kesmesin. Kimse bize suni bahaneler anlatmasın.,

            Sen işçinin desteğini kaybet, memurun desteği kaybet, esnafın desteğini kaybet, kürt seçmenini kaybet, ev kadınının desteğini kaybet, sonun budur işte...

            Bu seçimi AKP kazandı. Bundan sonra kaybeden taraflar artık şapkayı önüne koyup düşünmeli ve neden kaybettiklerinin hesabını yaparak iktidar olmak için, Türk seçmeninin yapısını iyi hesap ederek, çalışmalarına şimdiden başlamalıdır.

            Bir başka konu da 7 Haziran seçim sonuçlarını iyi okuyamayan ve başarısız olan muhalefet partilerinin suçlu aramalarındaki acayiplik…

            7 Haziran’ da bu millet sana koalisyon kurma şansı tanıdı, bazılarınız “hayır” dedi, bazılarınız ise görüşme üzerine görüşme yaparak AKP’ nin zaman kazanma oyuna alet oldu.

            Şimdi, hiç demagoji yapmadan Rahmetli Çetin Altan’ ın dediği gibi “enseyi karartmadan” CHP’ nin kendi kimliğine dönmesi gerekir. Bu kimlik partinin 6 okunda mevcuttur.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.