güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ERKEK MİLLETİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47
  • Erkekler kadar kendini ciddiye alan ve abartan bir başka yaratık olmuş… Erkek televizyonda maça konsantre olmasıyla takımına maç kazandıracağını gösteren tek canlıymış…
  • Kulağında küpe olan yeni nesil erkeklerle evlenmede sakınca yokmuş…En azından acının anlamını ve mücevherin değerini bilirmiş…(Yalnız küpenin hangi kulakta olduğuna biraz dikkat edin, yoksa evde kadın kadına oturursunuz!)
  • Erkekler üzerinde mümkün olduğu kadar pahalı telefonları sever, ayrıca birden fazla telefon taşıdığı zamanlarda ise kendini büyük adam zannedermiş…
  • Erkekler hangi yaşta olursa olsun sabahları gazeteyi (gazete alınıyorsa) ilk okuyan olmak isterlermiş…
  • Karısına “kilo aldın” diyen erkekler, kendilerinin göbekli durumunu “Bu pantolon yıkanırken çekmiş!” diye açıklarmış.

Feminist yazar Rita Rudner’in erkekler üzerinde yaptığı incelemelerden birkaç görüşü sizlere aktardım. Bu alıntıyı aktarmamla kadın okurlarım biraz kıyak yaptım! Bunu yeterli görmeyince yazımıza biraz ciddiyet katmak için, “Başparmak Kanunu’ndan” bahsedelim.

İngilizce ’de “Rule of thumb” diye bir tabir vardır. Alışılmış kaidelere, adetlere göre hareket etmek manasında kullanılır. Bu tabirin nereden geldiğini geçen gün öğrendim. İşte okumanın faydası buna derler.

Efendim 1400’lü yıllarda bir İngiliz Kanunu’na göre bir erkeğin hanımını başparmağından daha kalın bir sopa ile dövmesi yasakmış. Şimdi size bu kanunu niye anlattım? Biz Türklerin ne kadar zeki olduğunu göstermek için! Bu laf da o zamanlardan kalmış. Zamanında aldığımız medeni kanunumuzu iyi ki İngiliz Kanunlarından değil de İtalyan Kanunlarından almışız!

Neyse yazımıza bir fıkra ile nokta koyalım da yazımız biraz okunur hale gelsin!

Bektaşi’ye sormuşlar:

  • Baba erenler! Helada çömelip şey ederken sakız çiğnemek günah mıdır?

Bektaşi düşünmüş ve:

  • Günah mıdır değil midir bilmem ama görenler başka bir şey yiyor sanır!”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.