güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ENFLASYON

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Duymuşsunuzdur. Bir fizikçi, bir kimyager, bir ekonomist ıssız bir adaya düşerler.Açtırlar. Bir fasulye konservesi bulurlar. Ama nasıl açacaklardır. Kimyager deniz suyu, yosun ve kumu belli miktarlarda karıştırıp bir tür patlayıcı yapmaya çalışır. Denerler, patlamaz. Fizikçi konserve kutusunu bir ağacın altına koyar ve ağacın dallarından birine bir taş bağlar. Hesaba göre; o taşın ağırlığı ve düşüş açısıyla, konserve kutusu açılacaktır. O da olmaz. Ekonomiste sorarlar: "Senin bir önerin var mı?" "Tabii" der ekonomist, "Varsayalım ki bir konserve açacağımız var..."!

           

            Zannederim enflasyondan bu kadar korkmamızın nedeni anlatmaya çalıştığım ekonomistin varsayımlarla hareket eden maliye bakanımızın üstün zekasından kaynaklanıyor!

            ***

            Fakirlik adamın canına tak etmiş. Derdini bir arkadaşına anlatmış. Arkadaşı “kolay” demiş. “Akşam yatağa girince hemen hayal kurmaya başlıyorum. Bankaya gidip 1 milyon çekiyor evin ve çocukların ihtiyacını karşılıyor, geri kalanla da bir yerlere gidip eğleniyorum!”

            Bizimkinin aklına yatmış, o gece yatağa girince hayal kurmaya başlamış Bankaya gitmiş 1 milyon çekmiş. Borca harca yatırmış ama yetmemiş 250 bin lira eksik gelmiş! Durumu arkadaşına anlatmış. Arkadaşı “Niye 1 milyon 350 bin çekmedin?”demiş. Adam, “ Benim ihtiyacım 1 milyon 250bin!”

            Arkadaşı kızmış, “Ulan ne cimri adamsın yahu, 100 bin liradan ne çıkar bir yere gider eğlenirdik!” demiş.

            Ne güzel değil mi?

            “Enflasyon böyle gittikçe ekonomiden sorumlu olan yetkililerimiz hayal aleminde yaşadığı için bizlere de bol bol hayal kurmak düşer!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.