güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEKLİLER…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Bugün kim ne derse desin, sonuç ne olursa olsun, gelecekte, Türkiye’nin tarihini yeniden yazacak, belki de bu döneme “Kılıçtaroğlu yılları” denecek bir seçim dönemine giriyoruz.
Denize dalıp çıkan martıları gördüm. O sevimsiz sesleriyle denize dalıp çıkarken gagalarıyla bir şeyler toplayıp yiyen…
Bunun adı ekmek kavgası…
Emeklinin hali de böyle. Yıllardan beri 3+3 veya 2,5+2,5 oranında maaşına yapılan zamla, ekmek kavgasında olan emeklinin durumu…
Ve ilk defa birileri çıkıp, “Ben emeklilere iki dini bayramda birer maaş ikramiye vereceğim.” Dedi.
Sevindik.
Nasıl sevinmeyelim ki, bizim emeklimiz içine kapanık, derdini kimseye anlatmayan, büyük ve yaşlı avare çocukları gibidir. Evdeki durumu içler acısı, kahvehaneler ve lokaller onların toplanma kamplarıdır. Birisi konuşur diğerleri ya dinler, ya dinlemez. Bazıları “kâğıt”, bazıları “okey” oynar bir bardak çay veya kahve için.
Bir yaşlının dediği gibi, “Bizler, manavlarda boş sandıklara atılmış ezik meyveler gibiyiz! İçimizde en mutlu olanlar torunlarını parklara götürüp gezdirenlerdir.”
İşte birileri çıkıp, emekliye iki bayramda ikramiye lafı yapınca, yıllardan beri kendi yandaşlarına rant sağlayan, kendilerine bir defada 740 TL zam yapan zihniyetin temsilcileri “Parayı nerden bulacaksın?” diye bangır bangır bağırmaya başladılar.
Evet emekli kardeşim, onlar bağırıp dursunlar. Artık, senin de sesini çıkarma zamanın geldi. Seni horlayan, seni adam yerine koymayan, seni yüzde 2,5’lik zamma mahkum etmeye devam eden zihniyete 7 Haziran’da gerekli cevabı ver.
Senin kaderini değiştirmek, bir nebze de olsa, kahvehanede içtiğin çayın parasını düşünmeden verebilecek güce erişmen, vereceğin oya bağlıdır.
Eğer hayatından memnunsan, sana bir sözümüz yok. Ama benim bildiğim emekli profili içinde isen, lütfen sana değer veren partiye oy ver. Ayrıca senin vereceğin bir oy, geleceğin olan torunların da geleceği olacaktır.
Eğer, hastahanelerde katılım payı vermek istemiyorsan, çalıştığın ikinci iş nedeniyle, sosyal güvenlik destek primi vermek istemiyorsan, intibak yasası mağduru isen, en önemlisi de, bugüne dek seni unutanlara ders vermek istiyorsan, 7 Haziran’da demokratik hakkını ona göre kullan…

Artık söz ve güç sende…
Esen Kalın.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.