güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DELİ MELİ AMA!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Bilim adamları, mantıklı insanlardır. En zor zamanlarda, daha doğrusu günümüzde yaşadığımız ölümcül salgın aşısını bulamazken, elalemin delisi ölümsüzlüğün çaresini bulmuş…

Bazen en mantıksız nesneleri, mantığı güçlü olanlar safdirik kişileri kandırabiliyor, yani yutturabiliyorlar…

Nazım Hikmet, bir yazısında Anadolu köylerinde gördüğü bir delinin mantık yürüterek, kendine has bir mantıkla ölümün çaresini nasıl bulduğunu anlatır. Her akşam köy kahvesine gelen deli:

“Dinleyin beni ey ümmet-i Muhammed, derdi. Ben ölümün çaresini buldum… Tecrübe var, izan var. Bakın hele dünyaya. Her ekmek yiyen ölmüş. Öyleyse, ölmemek için ekmek yememeli!.. Sonra… su içenler ölmüş, su içmemeli! Patlıcan, biber, domates yiyenler ölmüş, patlıcan, biber, domates de yemeyiniz!.. Yatan ölmüş. Yatmamalı!.. Oturan ölmüş. Oturmamalı!.. Uyuyan ölmüş. Uyumamalı… Yürüyen ölmüş. Yürümemeli!.. Dünyaya her gelen, anasının karnından her çıkan, her doğan ölmüş… Dünyaya gelmemek, anasının karnından çıkmamalı, doğmamalı!.. Gördün mü ölümün çaresini!.. Vallah da, billah da, bu dediklerimi yaparsanız ölmezsiniz!..

Tecrübe var, izan var, mantık var yahu!..”

İşte gördünüz, iki gözüm deli, ölümün çaresini buluyor da, kendilerine prof. Bilim adamı diyenler peş paralık bir koronavirüs salgınının aşısını bulamıyorlar!..

Siz siz olun, yalnız ölüm için değil, daha birçok nesneler için delinin sözünü dinlerseniz, başınız rahat olur beyaa!..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.