güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DAMAT VERGİSİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

         “Kaynana vergisi “ diye bir vergi olduğunu  daha  önce yazmıştım. Okuyanlarımız  gibi  bizler de şaşırmıştık böyle bir vergi olayına.

TV kanallarında , “ismi duyulmamış vergiler” diye çeşitli haberler kamuoyuna aktarılınca , aylak bakkal hesabı  bizler de,  acaba daha ne kadar acayip vergi çeşitleri var diye meraklandık ve baktık gördük ki,  damat vergisi , şapka kaptırma vergisi gibi vergiler de var…

Belki inanmayacaksınız ama, demokrasi beşiği sayılan AB ülkeleri var ya, onlarda ise , “ Din Vergisi “var . Bizim Maliye Bakanı  Damat  ,  Şükrü Kızılot’un kitabını herhalde okumamış, yoksa ; alimallah  bizlerin başına bir de “ Din Vergisi” belasını sarardı.

         Uzatmayalım,

Kayınvalide, evini kızı ile birlikte damadına , bedelsiz yani kira almadan tahsis ettiği sürece sorun yok. Ancak, kızı ölünce damadı ile hukuki bağı kopuyor. Yani “öküz öldü  ortaklık bozuldu!” hesabı , bu durumda kayınvalide damadından kira almasa dahi, gelir vergisi kanunu’nun  73’ . maddesi uyarınca  “emsal kira bedeline “ göre  beyan edip , “eski damat vergisi” olarak , gelir vergisi ödeyecektir.

Belki inanmayacaksınız ama , dünyada en  çok vergi çeşitlenmesi bizim ülkemizde var. Ben Şükrü Kızılot ‘un yalancısıyım!

Damat vergisi, kaynana vergisi , şapka kaptırma vergisinden başka , amca , dayı, teyze , yeğen , arkadaş  vergileri de var…

Siz  , siz olun şu “konaklama vergisi”  ne  ses çıkarmayın .Zira, sırada  “Din vergisi ve Nefes alma vergisi ! “ de olabilir!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.