güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP VE ÖN SEÇİM

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

    Vallahi bu heyecana yürek dayanmaz. Aday adaylarının heyecanını anlamak mümkün de üyelerin heyecanına akıl sır erdiremiyorum! Şu “ön seçim” ne menem şeymiş ki aday adayları bir taraftan, aday adaylarının taraftarları diğer taraftan habire üye ikna yarışında koşuşturuyor. Bütün bu koşuşturmanın altında aday sıralamasında ilk dörde girmek yatıyor.
    Şöyle parti üyeleri arasında bir gözlem yapmaya kalktığımızda iki çeşit üye profili ile karşılaşırız. Birinci grup bölgecilik yapmaya meyilli. Bu grubun düşünceleri kendi kentlerindeki aday adaylarının ilk sıralara gelmedi yönündedir. İkinci grup olaya daha geniş bir perspektiften bakıyor. Bu gruptakiler Güney Marmara, körfez ve merkez olarak düşünüyorlar ve bunun gerekçesini de, “İlk sıralara Güney Marmara’daki aday adayları gelirse biz parti olarak merkezden ve körfezden oy alamayız…” şeklinde gösteriyorlar.
    Ön seçim tercih listesinde en az 4, en çok 8 tercih yapılacağına göre, mantıksal olarak düşünüldüğünde ikinci grubun düşünceleri parti açısından daha sağlıklıdır. Zira yaşanmış örneklerden hareket edersek, CHP’ li üyelerin partiyi düşünmelerinin önceliğinde aday adayının da milletvekilliği yapabilecek donanımda olmasını irdelemeleri gayet olumludur.
    CHP seçmen aynasına baktığımızda merkez ve körfezdeki aday adayları için çalışan küçük grupların da var olduğunu görüyoruz. Bu gruptakilere ben “dargınlar” diyorum. Bu üyelerin sayısı az olduğundan seçimdeki sıralamayı pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Başka bir ifadeyle bu küçük grupları ikinci gruba dahil edebiliriz.
    Bugüne kadar izlediğim, görüştüğüm, ilçeler bazındaki üyelerden karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor. Aday adaylığına başvuran 34 aday adayından en çok isimleri telaffuz edilenler şunlardır:
    Mehmet Tüm, Namık Havutça, Ahmet Akın, İrfan Barış, İsmail Aynur, Ali Kemal Deveciler, Neşe Zengin Iğdır.
    Kimse yanlış anlamasın, bu bir sıralama değildir. Bu 9 aday adayı benim yaptığım araştırmalara göre, sıralamalarda daha şanslı olanlardır. Peki, başkalarının şansı yok mu sorusuna gelince Muzaffer Mavuk, Ensar Aytekin gibi isimler de sürpriz yapabilir diye düşünüyorum.
    Bakın işin püf noktası, daha doğrusu bir aday adayının ilk dörde girmesinin tek şartı, Bandırma, Edremit ve Merkez ilçelerden oy almasına bağlıdır. Mini bir hesap yapacak olursak, Bandırma 2500, Edremit 5000, Merkez 4000 üyesinden yeterli oyu alan aday adayı bu işi yırtar.Yalnız şunu da unutmamak gerekir. Güçlü görünen aday adayları daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi kullanılacak döner listeler ile çizik yiyebilirler.
    Sonuç olarak sonucu Edremit üyelerinin etkileyeceğini, ilginç bir seçim yaşanacağını ifade etmek istiyorum. Bir başka ilginçlik de halen milletvekili olan ve eski milletvekillerinden olan aday adaylarının çok gündemde olmaması.
    Sohbetimizi şimdilik burada bitirmek istiyorum. Bir başka sohbetimizde seyrettiğimiz tabloda değişiklikler olduğu takdirde onları sizlerle yeniden paylaşmak üzere, aday adaylarımıza başarılar diliyorum.
    Esen kalın.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.