güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ‘NİN HALERİ…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Allah selamet versin, CHP’ deki ilçe başkanlığı seçim yarışları, partinin delegeleri seçilmeden, bizim levazım bölüğü yarışına benzemeye başladı!

Levazım bölüğü ile ne ilgisi var, diyeceksiniz?  Var efendim var …

Osmanlı ordusunda, kumandan taburu içtimaya çağırmış . Taburlar dizilmiş, önce piyade bölüğü komutanı Yüzbaşı, çakı gibi çakılıp, tekmil vermiş :

“ Piyade bölüğü görüşünüze hazırdır komutanım !”

Arkadan topçu bölüğü ,arkadan muhabere bölüğü ,istihkam bölüğü derken ,sıra levazım bölüğüne gelmiş:

Levazım bölüğünün kumandanı alaylı bir zabit ,peşine takmış aşçıları , yamakları , gelmiş içtimaya geçmiş kumandanın karşısına , vermiş tekmili:

“Levazım bölüğü ,kendine göre iyidir komutanım !”

İşte CHP ‘ nin şu an itibariyle levazım bölüğü arasındaki benzerlik. Partililer  de ,  aday adayları da kendilerine göre iyiler maşallah…

Allah kem gözlerden saklasın hatırımızı sayan bazı aday adayları ( ben öyle sanıyorum !) bizleri kendilerini tanıtma toplantılarına davet ediyorlar. Bizler de gitmeye gayret ediyoruz . Şu ana kadar gittiğim toplantılarda , aday adayının kendisi tanıtmasından sonra , sazı-sözü  alan üyeler , sanki  konu belediye imiş gibi, dakikalarca belediye şikayetlerini sıralamaya başlamaları güzelim toplantıların içine şey ediyor…

Diyeceksiniz , böyle şeyler olur. Olur ama , adam pazar satıcısı gibi bir konuşmaya başladı , sanki belediye başka partinin idaresinde !. Konuşma  kısa olsa amenna ,tam tamına 23 dakika!

Hadi biz neyse; biz hep seyirciyiz ama ,kardeşim orada ben aday adayıyım , sizlerin desteğini istiyorum diyen adaylarımıza  ayıp olmuyor mu?

Yeri gelmiş iken ,hep böyle derler ya , halbuki söylemek istediğimiz başka şeyler de vardır demektir bu…

Aday adayı çokluğu olması güzel bir şey . Yalnız başkan iken seçim arifesinde istifa edenleri tekrar aday olmadı acayip bir durum.

Bir başka konu , bana göre 3 ciddi aday adayı var .Bu üç aday adayından birinin hakkında “çekil”  “çekilecek” söylentileri sağlam ağız diyebileceğimiz birinden duyduğumuza göre , yarıştaki ipi göğüsleyecek 2 aday kalıyor . Bunlardan biri, Hüseyin Bahar, diğeri Gökhan Yankol ‘dur

Hani adam lokantaya gitmiş  ,garson saymaya başlamış .”patlıcan musakka,patlıcan oturtma,patlıcan karnıyarık,patlıcan imambayıldı ,patlıcan salata , patlıcan dolma,patlıcan tava !” müşteri ,”Bir yemek getir ama, patlıcansız olsun!” demiş ya , bizim ki de o hesap, biri kalkıp “Bir yazı yaz ama, seçimsiz olsun! “dese hakkı var.

Sanki başka konu yok  !

Var ama ;  levazım bölüğü , kendine göre iyidir kumandanım !” fıkrasını boşuna mı anlattık .!

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.