güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP DÜŞMANLIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

1950’nin 14 Mayısındaki genel seçimlerden sonra ekim ayında yapılan seçimlerin çoğu Demokrat Partililerin yönetimi altına girmişti.

Demokrat Partili belediye başkanlarının ilk icraatları eski askerler ve siyasetçilerin adlarını cadde ve sokaklardan kaldırmak oldu. Ankara’daki İsmet Paşa Caddesi’nin adının Mithat Paşa, Kazım Özalp caddesinin Ziya Gökalp gibi…

Demokrat Parti bununla da yetinmeyip İsmet İnönü’nün fotoğraf ve heykellerini kaldırmaya başladı. Malatya Belediye Başkanı CHP’li olduğu için bu uygulamaya karşı çıkarak, “İnönü Malatyalıdır. O, Malatya’nın gurur kaynağıdır” diyerek İnönü’nün heykel ve resimlerini kaldırtmamıştır.

Malatya Belediye Başkanı’nın bu hareketini Malatya Valisi Turgut Babaoğlu hazmedemeyip İnönü’nün resimlerini kaldırtmak için belediyeye polis bile göndermiştir. İş o raddeye gelmiştir ki CHP’li gençler İnönü heykelinin etrafında gece gündüz nöbet tutmuşlardır.

CHP düşmanlığı bununla da bitmemiştir. Demokrat Parti Afyon Milletvekili Kemal Özçoban, “İstanbul’daki Taksim abidesindeki Atatürk’ün yanındaki İnönü ne olacak?” diye önerge vermiş, İnönü’nün yanında Atatürk olduğu için bu sevdadan vazgeçilmiştir.

CHP düşmanlığı devam ediyor.

İzmir Belediye Başkanı, “İnönü’yü memleketten atalım…” Bazı gazeteler manşetlerinde “İnönü’nün idamını talep ediyor…” Belki anımsarsınız Ömer İnönü’nün başına gelenleri… 24 Şubat 1951’de Kırşehir’de Atatürk anıtının parçalanışı ve diğer şehirlerdeki heykel saldırıları…

1950 iktidar değişikliğine kadar il ve ilçelerde  CHP’nin heykelleri 500 kadardı. Halk evlerinin kapatılması ve maliye tarafından el konulması CHP düşmanlığının bir başka yüzüydü. Düşmanlık bununla da kalmadı, CHP’nin tüm mal varlığına el koymak için yasa tasarısı hazırlandı ve bu yasa 1953 yılında yürürlüğe girdi. Bu yasa gereğince  CHP’nin Genel Merkez Binasına bile el konuldu. Sonuçta CHP Genel Merkezi Ulus gazetesinin bulunduğu binaya taşındı.

Cumhuriyeti kuran, Atatürk’ün emaneti olan CHP’ye düşmanlıklar günümüzde de devam etmektedir. Demokrat Parti iktidarı süresince Atatürk ve İnönü heykellerine yapılan saldırılar bugün de devam etmiyor mu?

Kısacası yandaş medya ve iktidar sözcülerinin CHP ile ilgili söylemleri, CHP genel başkanına ağıza alınmayacak hakaretler edilmesi, CHP düşmanlığının halen devam ettiğini göstermektedir.

Şu asla unutulmamalıdır. CHP bu ülkenin çimentosu, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin tek savunucusudur.

Esen kalın.                                                                 Kaynakça: Öfkeli yıllar kitabı

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.