güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ‘ DE ÖN SEÇİM VE 29 MART’A AİT BİR YORUM…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

    Demokrasi turnuvasının ilk maçına günler kala, CHP’ deki heyecan gün geçtikçe çoğalıyor. Bu turnuvanın galibi, takımındaki oyuncu sayısı fazla olan gibi gözükmektedir.
Sürpriz olabilir mi?
Olabilir.
Sürprizin olabilmesi daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, “döner liste” oyununun ne kadar sağlıklı oynanacağına bağlıdır. Ayrıca üyelerin adaylarını tercih etmesi sırasında bölgecilik ön plana çıkarsa bir başka gösterim çeşitleri vizyona girebilir. Bir başka türlü açıklanacak olursa, bölgeciliğin sonunda ilk sıralamaya giren aday adayları, aynı bölge temsilcisi olabilir. Böyle olunca partinin il bazındaki oyu düşer mi, düşmez mi bunun hesabını yapmayı da turnuvada oy verecek oyunculara bırakıyorum…
Gelin hep beraber şu listeye bir göz atalım:
Altıeylül    1794 üye
Ayvalık    1889 üye
Balya        185 üye
Bandırma    2482 üye
Bigadiç    346 üye
Burhaniye    1715 üye
Dursunbey    156 üye
Edremit    5312 üye
Erdek        809 üye
Gömeç        393 üye
Gönen        931 üye
Havran        220 üye
İvrindi        504 üye
Karesi        1566 üye
Kepsut        214 üye
Manyas    696 üye
Marmara    227 üye
Savaştepe    195 üye
Sındırgı    681 üye
Susurluk     443 üye

İşte 29 Mart’a CHP’deki aday adayları sıralamasını yapacak olan turnuva oyuncuları bunlar. Şöyle bir zihinsel hareketlilikle diyelim ki Bandırma’dan çıkan aday adayımız sadece Bandırma üyelerinin oyunu aldı. Edremit’ ten çıkan aday adayı da Edremit’te tüm oyları aldı. Bandırma’dan çıkan aday adayının arayı kapatması için ve ilk sıralara yerleşmesi için diğer ilçelerden de muhakkak oy alması şarttır. Tabii bu ifadelerimi varsayım olarak kabul etsek bile aklımıza “bölgecilik” tezi takılmaz mı?
Bölgecilik olmaz, aday adayları her ilçenin üyelerinden oy alabilir düşüncesini baz alırsak aday sıralaması nasıl olur sorusuna karşılık ben yine üye sayısı fazla olan ilçelerin aday adaylarının daha şanslı olduğu tezini savunurum. Yalnız burada “ön seçim” savına karşı olmadığımın altını çizmek istiyorum. Benimki matematiksel bir düşünce. Bu nedenle kimse “öküzün altında buzağı aramasın…”
Yukarıdaki tabloya göre, “Ben oyumu kullanırken, benim önceliğim kendi ilçemin aday adaylarıdır” düşüncesi hakim olduğu takdirde, Edremit ve Bandırma aday adaylarının daha şanslı olduğu kanısındayım.
Her üye en az 4, en çok 8 tercih yapacağına göre yine geldik aday adaylarının ilçeler bazındaki ittifaklarına. Eğer Bandırma, Edremit, Gönen, Erdek ittifakı olması durumunda, diğer küçük ilçelerden çıkan aday adaylarının sıralamaya, daha doğrusu ilk 4’e, girmesi mümkün değil. Pekii bu olasılık körfez ve merkez arasında olmaz mı?  Bu da mümkün.
Benim tezim sadece matematiksel ve bölgecilik öngörüsüdür. Tüm aday adaylarımız CHP’li ve Balıkesir adayıdır. Onları değerlendirecek olan da CHP’ nin üyeleridir. Benimki sadece zihinsel bir çalışmadır.
Son söz biraz evvel ifade ettiğim gibi üyelerindir.
Şimdilik esen kalın.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.