güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇERÇEVE

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2021 00:05

“-Bu satılık mı?

Ünlü ressam, fırçası kadar hünerli zekası ile bu soruyu şöyle yanıtladı; “Evet, burada gördüklerimizin hepsi satılıktır…” Sonra gülerek “benim dışımda” dedi. Ve yanıtını şöyle tamamladı:

-Uygun çerçeve bulsam kendimi de satacağım, ama kendime çerçeve bulamıyorum!..

Uğur Mumcu, bu ünlü ressamın sözlerinden çok etkileniyor. Sonra düşünüyor ve ressamın ne demek istediğini bulmaya çalışıyor, sonunda buluyor ve soruyor:

“... olmuyor mu? İnsanlar düşüncelerini, kanılarına, inançlarını ve yazılarını belli çıkarlar karşılığında değiştirmiyorlar mı?

Bunları acı örnekleriyle görmüyor muyuz, bilmiyor muyuz? Son yıllarda kulaklarımız, “parayı verenin çaldığı düdüklerle” sağırlaşmadı mı?” Paranın padişahılığı’nı görmedik mi? “Kara para”nın krallığına toplum olarak hep birlikte tanık olmadık mı? Milyonlar, milyarlar, dönme dolaplar gibi, insanların vicdanlarında dönüp durmadı mı? Hem de nasıl, hem de nasıl!..”

Son yirmi yılın zenginlerini, son yirmi yılda çıkar karşılığı düşüncelerini, inançlarını değiştirenlerin bir bir gözünüzün önüne getirin; bir dünlerini, dünkü yaşantılarını düşün, bir de bu günlerini…

Lütfen kendi kentinizdekileri gözünüzün önüne getirin. Nasıl? Tanıdıklar var değil mi?

Bir de bunu ülke genelinde düşünün ve bazılarının kendilerine uygun çerçeve bulduklarında, kendilerini nasıl sattıklarına şahit olun…

Uğur mumcu, çerçeve isimli yazısını şöyle bağlıyor:

“Evet sevgili dostlar, bu memlekette namuslu kalmak artık bir “cesaret” işi olmuşsa, vay bizim halimize! Bakın çevrenize; dostlarınıza, arkadaşlarınıza bakın. Bu kurtlar sofrasında paylarını almamış olanlara, eşleri, çocukları ve yakınları ile namuslu olma cesaretini göstermiş olanlara… Düğmelerinizi ilikleyin, şapkalarınızı çıkarın!.. Onlar toplumumuzun adsız kahramanlarıdır. Onların çerçeveleri namusla, erdemle, özveriyle, onurla çatılmıştır. Onları hep birlikte saygıyla selamlayalım dostlar.”

Evet, çerçevesi namusla, erdemle, özveriyle, onurla çatılmış toplumumuzun namuslu kahramanlarına bizden de selam olsun.

Rahmetli Mumcu’ya saygı ve özlemle.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.