güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CAN VERİRİZ, CAN ALMAYIZ, BİZ CANIZ

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2022 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 06:06

Sivas “Madımak” katliamını, bir insanlık dışı, yüreklerimizi dağlayan olay, Yargıtay dokuzuncu Dairesinin kayıtlarında şöyle anlatılır:

“... Somut olayda; 7-8 saatlik uzun bir zaman süreci içerisinde, güvenlik görevlilerince yapılmış çeşitli uyarılara rağmen dağılmayarak, Hükümet Konağı’nın önünde bulunan güvenlik görevlilerinin kurduğu barikatı da zorlayıp, devlet hükümetin ilde temsilcisi Vali’ye “ŞEREFSİZ VALİ” “Vali İstifa” şeklinde yürüyüşler ve toplanmalar sırasında da Cumhuriyetçilik ve Laiklik ilkelerine aykırı biçimde; “ŞERİAT GELECEK, ZULÜM BİTECEK”, “CUMHURİYETİ BURADA KURDUK, BURADA YIKACAĞIZ, YAŞASIN ŞERİAT, KAHROLSUN LAİKLİK, DİNSİZ LAİKLER…”

Sloganlarının atılması, bir kısım iş yeri, mesken ve araçların yıkılması, “YAK, YAK” sloganlarının altında güvenlik görevlilerinin kurduğu barikatı cebir kullanmak suretiyle aşılıp, otelin yakılması suretiyle 35 kişinin yangın sonucu ölmesi, 60 kişinin de silahla yaralanması, nihayet Türk inkılâbının temel taşlarından birisi olan SİVAS KONGRESİ’NİN imzalandığı sonradan müzeye dönüştürülmüş bulunan bina ile önündeki ATATÜRK heykelinin tahrip edilmiş olması, olayda kullanılan cebrin hareketlerinin TCK’nın 146. maddesinde belirten sonucu yaratmaya elverişliliğini ve AZİZ NESİN’İN düşünce ve davranışlarının bahane edilmek suretiyle Anayasal düzenin en önemli ilkelerinden olan “CUMHURİYETÇİLİK-LAİKLİK” ilkelerinin kaldırılmasına yönelik bulunduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır.”

İşte bu belge, Türk Adalet sisteminin kara sayfasıdır.

Onlar, Atatürk sevdalıları ve Atatürk devrimlerinin savunucusu aydınlarımızdır.

 Onlar, sadece ve sadece Türkiye’nin aydınlık yarınlarının savunuculuğunu yaptıkları için Sivas Madımak‘ta yakılarak öldürüldüler.

“Hasretime hasret kattın, hasrete

İncinsek de incitmeyiz, zulm ile

Geldik size, dikensiz bir gül ile

Can veririz, can almayız, biz CANIZ.”

Selda Bağcan’nın mısralarında dediği gibi, Sivas’a “dikensiz gül ile” giden canlarımız, ne yazık ki Laiklik ve Cumhuriyet düşmanları tarafından yakılarak öldürüldü.

Unutmadık, unutturmayacağız. Bugün yine 2 Temmuz. Siz devrim şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanınız cennet olsun CANLAR.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.