güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

CAMİ YALANLARI…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

1922 yılında Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısında konuşan Mustafa Kemal Atatürk, Yunan çekilişi sırasında birkaç bin caminin yıkılıp yıkıldığını belirtmiş ve “Bu camileri yenilemek görevimizdir. Bu hizmeti nutuk atmadan, gösterişe kaçmadan, siyasete alet etmeden yerine getirelim.” demiştir.

Atatürk’ün 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Efendiler! Geçen yıl içinde Vakıf Bakanlığı dini yapılar ve hayır kurumlarının onarım ve inşaatında önemli bir çalışma yapmıştır. Yapılan onarım içinde ülkemizin çeşitli yerlerinde olmak üzere 126 CAMİ ile 31 MEDRESE ve OKUL, 22 su yolu ve çeşme, 175 gelir getiren yer ile 26 hamam bulunmaktadır.” Demiştir.

Bu konuşma metinlerini niye aktardım?

Hepinizin bildiği gibi Sayın Erdoğan Başbakan iken , AKP grup toplantısında elinde belge olarak vasıflandırdığı bir evrakla CHP’ nin camileri ahır yaptığına dair avaz avaz bağırıyordu.

Oysa gerçek şuydu; 1936 yılında Cumhuriyet Gazetesindeki haberde Yunanlıların Şeferhisar’ daki camiyi ahır haline getirdiği ancak caminin tarihi olduğundan bahsedilerek onarabileceği yazıyordu. Cami CHP yönetimlerince onarılarak yeniden ibadete açılmıştır.

Ve buradan şunu çıkarıyoruz ki, Sayın Erdoğan elindeki belgeyi bile okumamıştır.

Ve yine şunu belirtmekte yarar var ki, o da Sayın Erdoğan’ ın yalan söyleyerek CHP’ ye çamur atma girişimidir.

Bazen Allah bazı iftiracıları yanıltır ve bu iftiracı gruptan bazılarına doğruyu söyletir. Hani Sayın Erdoğan’ın  bir zamanlar, “Ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim!” demesi gibi, AKP eski milletvekillerinden Prof. Nevzat Yalçıntaş, Suudilerin Hz. Muhammed’in mezarının yıkılmasına yönelik 1926 yılındaki teşebbüsünü 2008 yılında şu şekilde anlatır:

“ Suudi Arabistan sınırları içindeki tüm mezarlıkları yıkıyorlardı. Atatürk sıranın Hz. Muhammed’in kabrine geldiğini öğrenince bir telgraf çekerek, “EĞER BİR TEK TAŞINA BİLE DOKUNURSANIZ ORDUMU AŞAĞIYA GÖNDERİRİM” demiştir. Bunun üzerine Suudiler Hz. Muhammed’in kabrine dokunmamıştı.”

İnönü İkinci dünya savaşı sırasında kutsal emanetlerin zarar görmemesi için Niğde’ ye tüm camileri koruma altına almıştır.

Velhasıl Atatürk, İnönü, Ecevit zamanlarında dini mabetlere verilen önem, AKP iktidarı zamanında verilmemiş, sürekli olarak din bezirganlığı yapılmıştır.

CHP’ nin iktidar olduğu zamanlarda yapılan cami ve mescitleri il il yazmaya kalksam, sizler okumaktan bıkarsınız ben yazmaktan bıkarım. Eğer söylemek istediklerimi anlamayan ve anlatmak istediğim “Din üzerine oynanan sahteciliğe” YALAN diyen birileri çıkarsa onlara “CAMİ YALANLARI” adlı kitabı kaynak olarak verebilirim. Sayın İhsan Özkeş’ in bu kitabında, Atatürk ve İnönü zamanındaki Bakanlar Kurulunun almış olduğu kararların asılları mevcuttur. Esas belge bunlardır.

Uzun sözün kısası, CHP iktidarlarında dini yerlere sahip çıkılmış, AKP döneminde ise (okuyucularım isterse örnekler verebilirim) camiler yıkılarak AVM’ ler yapılmıştır. Maalesef bundan kimse bahsetmiyor.

Doğruları ispat ve söylemek görevi galiba yine CHP’ ye düşmektedir. Zaten bunun ilk adımını da İhsan ÖZKEŞ atmış.

Ne diyelim?

Eline, diline sağlık hocam.    

Esen kalın.

 

 

 

            

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.