güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇALIŞKANLAR MAHALLESİ İLKOKULU…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

            Belediyemizin insan odaklı çalışmalarından biri de periyodik olarak yaptığı okul ziyaretleridir. Belediyenin okullarla ne işi olabilir? Olabilir efendim, olabilir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını yeteri kadar karşılasa buna hiç gerek kalmaz.

            Biz belediye olarak gittiğimiz okullara imkanlar dahilinde projeksiyon makinesi, kitap, defter, kitaplık dolabı gibi yardımlar yapıyoruz. Bunların haricinde okulun basket potası, voleybol, futbol sahası araçları, bahçe düzenlemeleri konusunda da yardımlar yapıyoruz.

            Bu açıklamayı yaptıktan sonra herhalde belediyenin okullarda ne işi var sorusu gündemden kalkar...

            Efendim 6 Ocak günü bu özverili çalışmalarımız nezdinde Çalışkanlar mahallemizin okuluna gittik. Bir eğitimci olarak gördüğüm manzara beni 1960’ lı yıllara götürdü. İçim burkuldu, gözlerim doldu bu devirde böyle bir eğitim yuvası olmasına. Ben burada çalışan öğretmen arkadaşlarımın ne zor şartlar altında eğitim verdiklerine şahit oldum. Eğer yılın öğretmenini seçmek elimde olsa burada çalışan iki bayan öğretmenimizi gösteririm.

            Çalışkanlar okulumuzun 22 öğrencisi var. Okulda birleştirilmiş sınıf örneği bir eğitim yapılıyor. Okul demeye bin şahit bu eğitim yuvası soba ile ısınıyor ve bir sınıftan diğer sınıfa aynı kapıdan geçiliyor.

            Öğrencilerin kimisinde mavi önlük, kimisinde önlük yok. Tuvalet sorunu var. Bilmem daha neler anlatayım ki?

            Bu konuyu ele alırken bazı kişiler belki kızacak veya beni işgüzarlıkla suçlayacak ama ne olursa olsun ben yazmaya devam edeceğim.

            Buradan Belediye Başkanımız Sayın Dursun Mirza’ya teşekkür ediyorum. Yalnız bazı işlerin sadece Sayın Mirza ile olmayacağını da biliyorum. Bu nedenle kentimizdeki iş adamlarmıza seslenmek istiyorum. Lütfen bu okulumuza el verin. Dobra dobra konuşmak gerekirse, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu okulun öğrencilerine taşımalı sistem ile yardımcı olamaz mı?

            Biz eğitimci bir yazar olarak tam manasıyla olmasa da dileklerimizi sıraladık. Artık söz ve saz bu acınacak eğitim kurumumuza yardım elini uzatacaklardadır.

            İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara! Desek acaba sürçülisan mı ederiz?

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.