güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR OLMANIN İLK ARMAĞANINI ALDIK…!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Bundan 15-20 gün önce Balıkesir Belediyesi’nin su fiyatları ile ilgili bir yazıyı köşeme taşımıştım. Bu yazımda, 2014 su tarifesi hakkında madem Balıkesir Büyükşehir oldu, öyle ise her ilçedeki değişik olan su ödemelerinin, eşitlik ilkesine uyularak aynı oranda olması gerekir demiştim. Zira, bandırma halkı KDV hariç 10 tona kadar olan su bedeli olarak ortalama 3,5 TL öderken, Balıkesir halkı 1,75 TL ödüyordu. Yine su fiyatlarındaki eşitleme önerimi yaparken, bu tezimi tüm ilçelerde toplanan su paralarının büyükşehir havuzuna toplamasını dayanarak göstermiştim. Gelin görün ki, evdeki hesap çarşıya uymaz misali, işler umduğumuzun tam tersi çıktı. Ve Büyükşehir’in ilk uygulaması, suya 10 tona kadar %14 zam, 15 tondan yukarı su kullananlara %51 zam…

Bazılarınız bunu ne demek olduğunu bilir. Bilmeyenlere de şu hatırlatmayı yapayım. Belediye zamlarında halka çıplak fiyatlar söylenir. Yapılan her zammın içinde, görünmedik küçük küçük zam ilaveleri vardır. bakın bir örnek vereyim.

2014 yılı Balıkesir Belediyesindeki ( uygulamada olan ) 10 tona kadar olan su tarifesine:

Aylar itibariyle.

Ocak 2014----- 1,64 TL

Şubat 2014 ----1,66 TL

Mart 2014 -----1,67 TL

Nisan 2014 ----1,69 TL  Ve

Aralık 2014-----1,83 TL

Herhalde ne demek istediğimi azıcık matematik bilenler anlamıştır. Bu sadece su fiyatlarındaki alevera dalevera kısmıdır. Su fiyatına eklenen vergi ve diğer kalemler ise ayrı bir şey zaten onları da sizler bilirsiniz …?

Büyükşehir olunca metropol özentisi içinde olanlara, büyükşehir olmak için yırtınanlara, Balıkesir’in coğrafi bakımından diğer büyükşehir illerine benzemediğini anlatamadıklarımıza tek bir sözümüz var.

Alın Büyükşehiri’nizi başınıza çalın.

Bir şeyin altını daha çizmek istiyorum. Yapılan bu zamanlarda itiraz eden tek kişi kimdi biliyor musunuz ? bizim belediye başkanımız. Sayın Dursun Mirza.

Duramıyorum, kızıyorum. Eğer böyle bir zammı Sayın Mirza yapsaydı, büyükşehir belediye meclisinde ‘’ evet ‘’ oyu veren AKP’li olarak büyükşehir belediyesine gönderdiğimiz belediye meclis üyelerinin Bandırma sevdalısı…

Yazıklar olsun. Bandırma halkının haklarını çok güzel savunmuşsunuz… !

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.