güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR OLMANIN FAYDALARI!...

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

CHP ve MHP bir ofsayt golü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı AKP’ye kaptırdı.

Peki şimdi ne olacak?

93 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak ve ilçe belediyeler ile bir takım protokoller yapılacak, sen şunları yapacaksın,  ben bunları yapacağım denilip işe başlanacak.

Buraya kadar tamam. Tamam da vatandaş olarak bana ne faydası olacak?

1-Bana bundan böyle “köylü” denilemeyecek. Zira benim köyüm Bandırma’nın mahallesi olmuştur. Ben artık Bandırmalıyım.

2-Şehirli olmam nedeniyle “Milletin efendisi köylüdür” sözü tarih olduğu için şehirli kardeşlerimizle eşit haklara sahip oldu!

3-Nikah mı yapılacak? Gelsin şehirden nikah memuru… Yok öyle muhtar falan artık. “Belediye Başkanımın bana verdiği yetkiye dayanarak” denilip nikahımız kıyılacak.

4-Şehirdeki vatandaşımız su parası ödüyor. Benim onlardan neyim eksik? Ben de yasaların emrettiği şekilde su parası ödeyeceğim!

5-Emlak vergileri, çevre temizlik vergileri, Pazar harçları, çalışma ruhsatları gibi şeylerden mahrumdum! Şimdi şehirdeki vatandaş ne yapıyorsa, ne ödüyorsa bendeniz de bu kutsal görevleri seve seve uygulayacağım!

6-Arsama ev yapmak istiyorum. Gideceğim belediyeye inşaat iznimi alacağım, projemi çizdireceğim ve tabii pamuk ellerimi cebime sokup gereken mali yardımı ilgileriyle ödeyeceğim!

7-Köyümün meraları velhasıl tüm taşınmazları belediyenin mülküne geçecekmiş. Geçsin efendim, bizler şimdiye kadar kullandık da ne oldu? Madem şehirli olduk bana ne otlaktan meradan!

Vallahi çok güzel bir şey bu Büyükşehir olmak! Biraz evvel dedim ya madem eşitlik sağlandı şehirli olduk. Yalnız tek bir şeyi merak ediyorum. Ben hep veriyorum da neyi nasıl alacağımı bilmiyorum.

Ne dersiniz?

Yok yok, hiçbir şey demeyin. Zira boş lafa karnımız tok! Büyükşehir olmanın faydaları galiba yine bana bir güzel dokunacak! Sadece dirime mi, ölüm defin işlerine bile belediye tabii karışacak!

Diyelim ki köydeki ağılımdaki pislikler ile çevre kirliliği yaptım. Bu konuda çevre temizlik vergisi ödemeye başladığım halde cezada yiyebilirim. Esnaf olarak ilan, reklam vergisi vermiyordum, bunu da seve seve vereceğim.

Başka neler var?

Onu ben de bilmiyorum sizler de bilmiyorsunuz. Boş verin ipin ucu kaçtı bir kez. Nasıl olduysa, “Vur abalıya vurdukça toz çıkar!”derler ya, bu Büyükşehir olmanın faydaları da böyle oluyormuş!..

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.