güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ VE DURSUN MİRZA…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

    65 Milyonluk su borcuna karşılık olarak, Bandırma Belediyesinden neler alındı, neler…

   

    Yerel seçimler öncesi, iller Bankasından 7 aylık dönemde gelen para 23 milyon 251 bin TL’dir. Aradaki fark 12 milyon TL’dir. Hâlbuki mahalle sayımız arttı, Belediyenin iş alanı genişledi. Hal böyle olunca da, Bandırma halkı cezalandırılıyor tezi ortaya çıkıyor

.

    Büyükşehir yasasına istinaden, Büyükşehir’e geçen Toptancı hali, sebze hali, ulaşım hizmetleri, terminal, otoparklar, Tır parkı, Kanalizasyon ve su, itfaiye, bazı gayrimenkuller, araç ve gereçler… Saydığımız bu birimlerden elde edinilen bir yıllık gelir 40 milyon TL civarındadır.

 

    Şimdi, su paralarındaki fahiş fiyatlara tepki göstermesine karşı, “ama biz sizin su borcunuzu ödüyoruz” tezini hangi aklıselim insan kabul eder?

 

     Gelin, buradan sonrasını Sayın Dursun Mirza’nın Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında yaptığı konuşmasında aktaralım.

 

      “…Büyükşehir Belediyesi aldığı yerleri bize devretsin biz de su borcunu geri almaya hazırız. Bizlere seçimlerden önce söylenen gelirlerde 2,5 kat artış olmasının da istemiyoruz. Biz sadece eski gelirlerimizin bize verin yeter diyoruz. Aynı şekilde borçları da almaya hazırız…”

 

      Şimdi şapkayı önümüze koyup düşünelim, sonrası da siyasi düşüncemizden sıyrılarak, sade bir Bandırma’lı vatandaş olarak kısacık bir hesaplama yapalım.

 

       Bandırma Belediyesinin Pazar yâri ve diğer işgaliye gelirleri ile iller bankasından gelen sözde paydan başka geliri var mı?

 

       Yok

 

        Borcunuzu devraldık deyip de, sadece su parasında elde edilen gelirle ödenecek bir borcu, mazeret olarak ileri sürenleri inandırıcılığını hele bir düşünün. Eğer sağlıklı düşünürseniz, Sayın Mirza’nın ne kadar haklı olduğunu görürsünüz.

 

        Sayın Mirza konuşmasına şöyle devam ediyor:

 

        “Yeni tarifelere baktığınızda Bandırma’nın su fiyat Kasım ayından itibaren 3,56 TL‘dir. Atık su badeline gelirsek mecliste atık su tesisi olmayan yerlerden bu ücretin alınmayacağı söylenmişti. Olan yerlerde ise % 30 oranında alınacaktı. Ancak bakıyorum Ayvalık’ta % 40, Altınolukta’ da % 50, Küçükdere % 50, Altınova yazlıkta ve Küçükgöl yazlıkta % 100 atık su alınıyor. Burhaniye’ de, Pelitkök’ te ve Ocaklar’da % 50 oranında alınıyor…”

 

         “Bandırma’lılar” eşit fiyat” diyor. Diğer Büyükşehir İzmir’in her yerinde 3,43 TL, İstanbul’un her yerinde 3,75 TL, Adana’da 2,75 TL ve Manisa’da 3,16 TL…

 

         İkincisi TÜFE uygulaması devam ediyor… Örneğin Merkez Altıeylül’ ün kırsalında oran 0,44, Bandırma’nın kıyısında 0,88 TL. Burada büyük bir eşitsizlik var. Bandırma’nın köyü olmak suç mu? Ayrıca Park-Bahçe işleri için 0,88 oran koyuldu. Bu paranın park-bahçelerden alınmaması gerekiyor… Diyelim bundan böyle atık su parası alınmayacak. Şimdiye kadar alınan bundan sonraki faturalardan mahsup edilecek mi?”

 

       Uzun uzadıya düşünmemize hiç gerek yok. Birincisi atık su paraları mahsup edilmeyecek, ikincisi Bandırma’nın yeşillenmesini istemiyorlar, üçüncüsü Bandırma halkı, Bandırma kırsal kesimi bal gibi cezalandırılıyor.

 

       Sonuç olarak, sayın başkanımız Bandırma halkının haklarını müdafa etmek için çırpınıyor. Bandırma halkına reva görülen bu ayrımcılığın ve bağımsızlığın önlenmesi için, tüm Bandırma’lıların Sayın Mirza’ya destek olması gerekiyor. Zira bizlere yapılan bu haksızlıkların bedel ödemesinde ayrım olmaz. Eğer biz Bandırma’lı isek çevremize el koyanlara, cebimize el uzatanlara, ayrıcalık yapanlara, Bandırma’lı olduğumuzu ispat etmeliyiz.

 

        Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.