güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BU SEÇİMLERİ NİYE YAPIYORUZ?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

   İstanbul,Ankara,Bursa,Düzce,Niğde ve Balıkesir…

Bu illerin seçimle gelen başkanlarını,halk iradesini hiçe sayarak görevinden alan bir zihniyet sahibinin ,bu yerel seçimlerin  sonucunda yine aynı uygulamaları yapacağının işaretini  vermeye başlaması hiç şaşırtıcı gelmedi.

   Geçen dönemin yerel seçiminden sonra,28 belediye başkanının yerine” kayyum “ atadığını biliyoruz.Bu örneklemeler sonucu, “Biz bu seçimleri niye yapıyoruz?” sorusunu aklınıza getirmez mi?

   31 martta olacak seçimlerde,İstanbul,Ankara,Bursa,Balıkesir illerinin belediye başkanlıklarını, Millet İttifakının adayları kazandığı takdirde,Cumhurbaşkanı’nın “Devletin bekası tehlikede!” yalanına sarılarak aynı antidemokratik eylemi yapmayacağının  garantisi var mı?

   İşte bu nedenle, “ Biz bu seçimleri niye yapıyoruz?” sorusunu soruyoruz.

   Bizler bu seçimleri, kendi kentimizin yolunu yapacakları,halkımızın suyunu getirecekleri,toplu taşımacılığı,kentin trafik sorununu,halkın yaşam alanlarını,kentin imar problemlerini çözecek kişilerin-heyetlerin seçimi bilirdik.Yerel seçimlerde parti başkanlarının, hele hele ülkenin Cumhur’unun kent kent meydanlarda miting yaptığını şimdiye kadar, bu dönemde olduğu gibi hiç görmemiştik.

   Ahval bu merkezde olunca,bakanı bir taraftan,Cumhur’u diğer taraftan “Ankara’yı kazansalar bile,Ankara’yı ona teslim edemeyiz?” diye Sayın Yavaş’ı tehdit etmeleri, milli iradeyi çiğneyeceklerinin beyanı olarak düşündüğümüzde,yine “Biz,bu seçimleri niye yapıyoruz?” sorusuna cevap aramayacak mıyız?

   Bu sorumuzun cevabını herhalde seçimlerden sonra çıkacak tablo belirleyecektir.Sonuçta demokrasinin ortadan kalktığı yönetimlerde olan uygulamalara baktığımızda, bu gibi antidemokratik uygulamalara tanık olduğumuz için,seçimden sonra hoşa gitmeyecek  tablolarla karşılaşacağımızı düşünmek bile istemiyorum.Bunun aksi olduğunda ülkenin daha derin bir kaos ortamına düşebileceğinin üzüntüsünü asla yaşamak istemiyoruz.İnşallah seçimden sonra meydanların dili unutulur ve ülke insanımızın milli iradesine saygı gösterilir.

  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.