güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BÖYLE “TEOG” MU OLUR?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

BÖYLE “TEOG” MU OLUR?

            Bugün bir eğitimci olarak öfke doluyum. Yalnız öfkemi kusacak mercilerin dokunulmazlığı olduğu için, onlara sadece sitem edebiliyor, çocuklarımıza çektirdiğiniz bu işkenceler için Allah’ınızdan bulun diyebiliyorum…

            Ham puanın virgülünden sonraki bindelik puanın bile önemli olduğu yüzdelik sıralamada, hesaplama yönteminin yeniden değiştiğini görüyoruz.

            Her yıl yapılan değişiklikler, herkesin kafasını karıştırmakla kalmadı, öğrencilerimizin travma geçirmesine neden oldu. Bildiğiniz gibi sınav yapmasını bile beceremeyenlerin, bu yıldaki TEOG sınavları yargıya takıldı. Bu duruma göre liselere tercih, kayıt, giriş takvimi altüst oldu. Sorun sadece u değildi ki;

1- Yargıya intikal eden soru 1 değil de ya fazla ise her şey sil baştan…

2- Eskiden tek sınav varken, getirilen yeni yöntemde 4 farklı puan sisteminin faydasından çok zararının daha fazla olduğunu bile bile ısrar etmenin manasını anlamıyorum.

3- Bu sınav türüyle özel okulların şişirme notları ile fakir fukaranın gireceği fen liseleri ve iyi Anadolu liselerindeki haksızlıkların bu sınav sistemiyle geldiğini daha anlayamadınız mı?

4- 1. TEOG’ da şampiyonlar belli iken 2.TEOG’ da ses seda yok. Nedeninde ya üçkağıtçılık var ya da hiç şampiyon yok.

5-Liselere yerleştirme sisteminden doğan kontenjan açıkları, yine liseler arasında neredeyse öğretim yılı boyunca süren nakil paranoyası, herhalde eğitimdeki başarılı olmanın sırrı!!!

            Liselere girişteki yaşatılan bu kaosun tek bir çözümü var. O da TEOG sınav siteminin iptal edilmesi.

            Bunu söylemek şuan için erken olabilir ama yeni kurulacak bir hükümetteki Milli Eğitim Bakanının bunu düşünmesi gerekir. Aksi halde bu sınav sistemi ve bu beceriksizlikler yüzünden daha çok kaoslar yaşarız.

            Tabii öğrenci ve velilerimizin çektiği tüm travmaların vebali MEB’ in olur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.