güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BOKSÖR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Boks maçında  dayak yiyen boksöre ilk raunt bittiğinde antrenörü, “Aferin evladım çok iyi gidiyorsun. Adamı iyi dövdün, devam et” demiş.

İkinci raunt başlamış değişen bir şey yok. Bizim boksör dayak yemeye devam ediyor, bir gözü iyice morarmış. Raunt bittiğinde antrenörü, “Çok iyi dövdün bravo. Adamı öyle dövdün ki neredeyse devirecektin” demiş.

Üçüncü, dördüncü raunt derken aynı şeyler tekrar ediliyor. Beşinci rauntta bizimki yerde, kesik kesik solumalar zor nefes alıyor. Bu kez imdadına gong yetişiyor. Antrenör:

  • Aferin evlat çok iyiydin perişan ettin adamı bravo…
  • Hocam adamı iyi dövdüm değil mi?
  • Evet evet adamı iyi dövdün…
  • Hocam madem ben bu adamı dövüp perişan ediyorum. Peki ama biri beni dövüyor, o kim?

***

Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu ve yetkililerin bu konudaki açıklamalarını bir fıkra ile özetlemeniz istenirse ne yaparsınız?

            “Her şey çok iyi, ekonomi rayında, bilmem kaç ülke arasında en büyük ekonomilerden birisiyiz…” gibi toz pembe bir tablo çizilmektedir.

            Diğer taraftan işsizlik büyük sorun, çalışanlar geçim derdinde, kayıt dışı ekonomi önlenemiyor, ithalat-ihracat makası aleyhimize seyrediyor, yatırımlar durmuş, konkordato ilan eden iş yerleri, kapanan ve satılan fabrikalar…

            Evet, böyle bir ekonomiyi en iyi anlatmaya kalksanız, bizim yaptığımız gibi ancak böyle bir fıkra ile anlatabilirsiniz.

            Sonuç olarak eğer dayak yemekten hoşlanıyorsan aynı çizgide devam et ama yeti gari  deyip ayağa kalkmak istiyorsan , dövenini biliyorsan , hiç olmadı bir raunt da sen galip gelmek istiyorsan bu yerel seçimlerde ona göre davran…

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.