güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BİZİM İMAM RAMAZAN

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

 

Çorum’un köyüne giden, FP milletvekili Yasin Hatipoğlu’nu muhtar iftara davet eder. Vakit geldi ezan okumaya başlar.

Hatipoğlu; “Bismillahirrahmanirrahim” deyip, sofraya yönelir. Paniklenen muhtar: “Sakın bozmayın vekilim!” diye ikaz eder. Daha sonra da oğluna dönüp, “Hangi camiden okunuyor?” diye sorar. Pencereden bakan genç, “Ali İmam” deyince, muhtar Hatipoğlu’nun beklemesini söyler.

İkinci bir ezan sesi duyulur. Muhtar yine Hatipoğlu’nu engeller. Oğlu bu kez de, “Mustafa İmam” ikazında bulununca, muhtar “bekleyin”der… Üçüncü bir ezan sesi gelir. Genç, gözlerinin içi gülerek; “Babacığım, bu bizim imam Ramazan” diye bağırır. Bunun üzerine muhtar: “Tamam vekilim, şimdi rahatlıkla orucunuzu açabilirisiz” der.

Yasin Hatipoğlu: “İki ezan okundu, bozdurmadınız. Üçüncüde tamam dediniz. Bu ne demek oluyor?” diye sorar.

Aynen aktarıyorum; “Bizim köyde üç cami var. Biraz önce ezanı aşağı mahallenin imamları okumuştu. Şimdi ki ezanı ise, bizim evin bitişiğinde ki caminin imamı okudu…”

Geçiş zaman ola ki dedik, arşivimizde bu hatıratı bulduk. Olayı, hiç yorum yapmadan aktarırken de aklımıza “gecekondu cami” olayı ile Allah adına yapılan cinayetler ve uygulanan bazı batıl inanışlar takıldı…

Düşündüm. Sonuçta “inanç” uğruna yapılan bazı hataların nedenini “Bilgi ve inancın gücü ile yola çıkan toplumlara yön veren, doğruyu gösteren, dürüst bilgelerin olmamasına bağladım…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.