güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BİZ NELER GÖRDÜK!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Hayatı boyunca iki yakası bir araya gelmeyen Hasan dayı, dolar denilen para biriminin aşırı cilvelenmesi üzerine ülkede ne varsa zamlanınca sabah sabah bağırıp duruyor, “Tek tek gelin ulan, teker teker gelin!” diye elindeki bir takım faturalara… Nedir, ne oluyor anlamadım, su, elektrik, doğalgaz, telefon kime ne verecekse onlarla kavga ediyor, “teker teker gelin, sıraya girin” diye bağırıyor”

            Bizim halimiz de Hasan dayıdan pek farklı değil hani… Her gün bir sorun, bir savaş çığlıkları, arkadan şehit haberleri, terör, her şeye zam üstüne zam, eğitimde kargaşa ve tabii ekonomik kriz… Biz sele kapılmış kazazede gibi habire bir yerlere çarpıp sürükleniyoruz…

            Ve sevindirici haber İsveç milli takımını yenmişiz! Ve arkasından şarbon belası haberi!

            Varsın olsun biz her şeye alışığız, ne bela gelirse gelsin. Bize ne yazar? Biz nasıl olsa et yemeyiz! Hani bir zamanlar AIDS çıktığı zaman Karadenizliyi uyarmışlar, “Bize dokunmaz!” demiş. Sonra da, “Biz hamsi yiyeruk!”

            Onun için hiç dert etmeyin bağırın çağırın ama ne bela gelirse gelsin keyfinizi bozmayın. Aksi halde keçileri kaçırırsınız!

            Hikaye uyar mı uymaz mı bilemiyorum. İki kişi yolda karşılaşmışlar, ikisi de aynı yöne gidiyor. Yoldaş olmuşlar. Biraz sonra bir yağmur bir yağmur…Biri hemen yağmurluğunu giymiş, diğerine ikincisini vermiş…

            Yaz yağmuru çabucak bitmiş, yağmurlukların sahibi:

            -Ben yağmurluk vermesem halin haraptı!

            -Sağol!

            -Donuna kadar ıslanırdın!

            -Allah razı olsun!

            Bir, beş , on ödünç yağmurluk alan adam dayanamamış kaldırıp kendini dereye atmış, bağırmış : ULAN BUNDAN DA BETER OLAMAZDIM YA!

            Ama unutmayın, beterin beteri olduğunu!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.