güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEN CANI SIKILANLARDANIM YA SİZLER?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Uzak denizlere yelken açan maceracı bir kaptan, sefere çıkmadan tayfaları saymış, 3 tayfasının gelmediğini görünce, limanda bekleyen 3 kişiyi görmüş. Hemen bu işsiz güçsüz takımından olanları yanına çağırmış. Kaptanın yanına gelince, içlerinden biri:

-Kaptan, dünyanın en iyi gören adamı benim. İnsanlar içinde benden daha keskin gözlü biri yoktur.

Öteki:

-En hassas kulak bendedir. Kainatın en iyi duyan adamı benim.

Kaptan bu iki tayfanın söylediklerinden çok memnun olmuş. Üçüncüye merakla, “Peki senin marifetin nedir?” diye sormuş.

Üçüncü tayfa:

-Benim canım sıkılır kaptan.

-Nasıl yani?

-İşte, basbayağı canım sıkılır!

O zaman kaptan demiş ki, “İkinizi işe alıyorum, üçüncüye ise güle güle.”

Ama üç tayfa çok yakın arkadaş oldukları için kaptana demişler ki, “Ya üçümüzü birden işe alırsın ya da hiçbirimizi. Anca beraber kanca beraber.”

“Eh!” demiş kaptan. “Gelin o zaman.”

Birkaç gün sonra gemi denize açılmış. Okyanuslarda fırtınalara yakalanmış, aylarca kara görmeden, yönlerini yitirerek, umutsuz bir şekilde ilerlemişler.

Bu karanlık günlerin birinde iyi gören tayfa elini gözlerine siper ederek ufku taramış ve, “Müjdemi isterim kaptan!” demiş. “Buraya yedi günlük mesafede bir deniz feneri görüyorum. İçinde de tel gözlüklü, beyaz sakallı yaşlı bir fenerci var.”

Bunun üzerine iyi duyan tayfa elini kulağına atmış ve, “Evet kaptan, arkadaşım doğru söylüyor. Yaşlı fenerci merdivenlerden inerken ayak seslerini duydum. Hatta tel gözlüğü düşürdü de tık diye bir ses çıktı.” Demiş.

Üçüncü tayfa:

-İşte kaptan benim bunlara canım sıkılıyor.

Günümüzde de herkes kendisini bu fıkradaki tayfalardan birine benziyor. Kimileri görüş sahibi kendini sanır ve her türlü işe girer, hatta her işi manipüle etmeye çalışır. Kimilerinin kulağı deliktir, duyduklarına bire bin katarak dedikodu yapar ve bilgiçlik taslarlar.

Bir de bizim gibiler vardır, televizyondaki saçmalıkları izlersin, canın sıkılır. Küçük insanların egolarını seyredersin canın sıkılır. Yandaş basının yalan haberlerine bozulur, canın sıkılır. Türkiye’yi savaş batağına sokanların mangalda kül bırakmayan demeçlerine sinir olursun, canın sıkılır.

Şimdi soruyorum.

Ben canı sıkılanlardanım, ya siz?

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.