güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEN BAŞKAN OLSAM(2)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Ben başkan olsam, ivedilikle kapı sökme hikayesini boş verir (Bunu daha önce Cemal Öztaylan yapmıştı, sonu hüsran oldu)Belediyenin envanterini çıkartırım. Aylık gelirim, aylık giderim ne? Hazineden gelen paranın zamanında gelmemesi halinde neler yapabilirimin hazırlığını yaparım.

  • Çalışan personel gruplarının iş alanlarına göre ayrımını yapar, daire birim amirlerinin durumunu irdeler ve daire amirlerinde ki eğer değişikliğe gideceksem, bu işlevi ilk ay içinde yaparım.
  • Personel değişikliklerinde atadığım daire müdürü veya yetkilisine haber vermeden, istişare yapmadan kesinlikle personellerin yer değişikliğine gitmem. Zira bunun tersinin, idare ile çalışan arasında huzursuzluk yaratacağı bilinmektedir.
  • Bazı birimlerde isim olarak geçen dönemin oportünist isimlerini değiştirmeden önce, gerekçeli kararımın yasalara uygunluğuna dikkat ederim.
  • İmar konularında, bilhassa imar komisyonunda çıkacak kararların oy birliği ile çıkması yolunda gerekli titizliği gösteririm. Muhalefet meclis üyelerinin imza atmadığı konuları hukuksal yönden, inceletirim.
  • Kuş cenneti festivalini bu yıl seçimlerin yeni yapılmış olması nedeniyle erteler, Bandırma’nın kurtuluş gününde birkaç gün sürebilecek, güzel bir kutlama günüyle bu işlevi yerine getiririm.
  • Yine baş tarafa dönecek olursak, hazine yardımlarında yapılan değişiklik gereği, bildiğimiz kadarıyla, ödemeler konusu Cumhurbaşkanlığına bağlı duruma geldi. Bu konuya soru işareti koyarak, muhalefette Belediye başkanı olanların harcamalarında çok dikkatli olunması gerekçesini asla unutmayarak çalışmalarıma başlarım.
  • Belediyenin işleyişinde suistimal edilen bir diğer konu da, Belediye daire amirlerinin veya yetkili kıldıkları personelin ‘ AVANS’ çekme işlevi. Bu konu da incelenmesi gereken bir konudur. Ben, konuda sınırlı bir uygulamanın yapılmasının doğru olacağına inanıyorum.
  • 696 kişinin çalıştığı bir belediyede, bazı iş beklentilerine nasıl cevap vereceğimi veya bu konuda neler yapmam gerektiğini şimdilik erteliyorum. Bu konuda ne demek istediğimi, bu işlevin zorluğunu bilerek; ‘BEN BAŞKAN OLSAYDIM’ diyerek, bir başka sohbetimizde buluşmak üzere,

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.