güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEN BAŞKAN OLSAM (1)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

Belediyenin her biriminde tasarruf tedbirleri uygulama işlemine öncelik veririm .ilk uygulamaya  makam  araçlarından başlarım,ikinci uygulamam belediyenin çeşitli birimlerine ait  araçların kullanımını denetim altına alma işlevidir.

  • Belediye bünyesinde herhangi bir getirisi, toplumsal alanda hiç faydası olmayan emekli çalıştırma işlemine son veririm.
  • Belediye sosyal yardım işleri bünyesinde yapılan kuru gıda dağıtım işlemini  ortadan kaldırır, bazı belediyelerde uygulanan GIDA BANKACILIĞI olayını hayata geçiririm. Bunu yapmakla hem kişilerin onuru ile oynamamış , hem de belediye açısından  daha ekonomik bir başarıya ulaşmış olurum.örneğin Bursa Büyükşehir Belediyesi bunu yıllardan beri uygulamaktadır.ben başkan olsam bu konuyu hemen hayata geçiririm.
  • Milyonlar harcamadan , eski  pazar yerimiz  gibi Pazar yerlerini Levent ve Yüzüncü Yıl Mahallelerimizde uygulamasını  öncelikli işler sırasına koyarım.
  • Tanzim satışları ile ilgili gündemi oluşturan, siyasetin dilinden düşmeyen bu  işlevleri GIDA BANKACILIĞI  yolu ile de çözebiliriz. Böyle bir çalışma bizleri pazar esnafı ile karşı karşıya getirmemiş olur.
  • Kırsal mahallelerimizde belediye bünyesinde bulunan arazilerin  belediye adına ürün yetiştirme işlevini hayata geçirdiğimizde belediye bünyesinde kooperatifleşme  veya GIDA BANKACILIĞI  ismi altında halkımıza ucuz gıda satma işi de hayata geçmiş olur.
  • Öğrenci Konuk Evini zarar eden bir kurum halinden kurtarmak için gerekli çalışmaları yaparım. Eğitim Destek Evini , Bakanlık bünyesinde ve yeni çıkacak yönetmelikler çerçevesinde yasal hale getirerek, daha sağlıklı ,daha kapsamlı,daha çok çocuğumuza eğitim hizmeti vermeyi hayata geçiririm.Bunun için başka eleman çalıştırmamıza gerek yok. Bu konunun alt yapısı zaten mevcut olduğundan , önümüzdeki dönem bu işlev hayata geçebilir.
  • Yaşlılar evini kurma çalışmalarına önem veririm. Belediyeye  ekonomik yük getirmeyecek şekilde (gidip görmek gerekir) Biga ‘daki  yaşlılar evi planı uygulanabilir.
  • Malta Deresi Projesi , Cin Çukuru  projesi konusunda cesaret göstererek , kamu menfaati gözeterek  , bu konuları çözmek için ne gerekirse yaparım .
  • Her yıl gelir gider konusunu afişleyerek , halkın göreceği billboardlara  asarak , şeffaflık örneği gösteririm .

Evet , şimdilik bu kadar .kimse gıcıklık  yaptığımı veya  birilerine gönderme yaptığımı düşünmesin.Ard  düşünceli olabilecek olanlar, lütfen yazımın başlığına baksın. “BEN BAŞKAN OLSAM !” dedik  ya …

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.