güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEN BANDIRMALIYIM DİYEN, SAYIN MİRZA’YA SAHİP ÇIKMALIDIR…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Büyükşehir olunca Bandırma Belediyesinin bütçesi 2,5 kat artacak denildi, sevindik. Bütçenin 2,5 kat artmasından vazgeçtik, bütçe Sedat Pekel zamanındaki bütçenin yarısına düştü. Halbuki, mantıksal olarak belediyenin mahalle sayısı, hizmet alanları çoğaldı ama bütçe alemlere rahmet…

            Vatandaş  Sayın Belediye Başkanı Dursun Mirza’dan hizmet bekliyor. Bütçe böyle kuşa dönünce Dursun Mirza kendi açısından haklı, vatandaş da haklı. Zira paran varsa iş üretirsin paran yoksa iş üretemez hale gelirsin.

            Belediyemiz bünyesinde kalan birimlere bakıyorsun hepsinin gideri var, geliri yok. Gelir getirimi olan su , hal, otoparklar, itfaiye, terminal, sahil bandındaki cafeler gibi kısacası gelir getiren kaynakların hepsi büyükşehire geçmiş. Sıkıntı çok büyük. Sen çalış, didin, Bandırma Belediyesine aldığın araç gereçler haydi Büyükşehir’e.

            Hele bir “Baski” belası var ki sormayın. Adamlar kanalizasyon işi, su bağlama işi yapıyor, yapılmış olan yolların, tretuvarların, ağzına sıçıyorlar. Sanki Dursun Mirza’ dan intikam alma hücresi…

            Ulaşım hizmetleri yollar bozuk diye feryat ediyor, vatandaş feryadı figan eyliyor, arabası olanlar ateş püskürüyor, durumu bilmedikleri için Sayın Mirzayı günah keçisi ilan ediyorlar. Yalnız Büyükşehir’e, Baski’ye tepki gösteren yok.

            Yahu TEDAŞ, BADAŞ açtığı yerlerin parasını Büyükşehir’e yatıyor.Bu durumda senin yollarını Büyükşehir’in yapması gerekir.

            Sayın Mirza’nın Baski Müdürlüğüne tamirat paraları bize yatsın, kentin yollarını biz yapalım demesine rağmen, adamlardan mık yok. Dedim ya adamlar Bandırma halkına karşı intikam tugayı kesilmişler.

            Benim bildiğim Dursun Mirza, bu intikamcı zihniyete pabuç bırakmaz. Nasıl ki kente bağlanan köylerin yolunu, parkını yapıyor, kentin yollarını da onarıp, yapar…

            Gelelim “para” meselesine. Madem bu bütçe ile bir bok olmaz öyle ise ek kaynak yaratılacak. Sayın Mirza’nın örtülü ödenek bütçesi olmadığına göre, bazı mülkler satılacak ve istenilen hizmetler hayata geçecek.

            Artık satarsın, satamazsın kavgasının bitmesi gerekir. Önemli olan satışlardan elde edilen gelirin nereye harcanacağının belli olması.

            Sayın Mirza’ nın sunumda açıkladığı projelerin hayata geçmesi için, ona tüm Bandırma halkanın destek olması gerekir. Tabii, eğer sizler güzel bir Bandırma’da yaşamak istiyorsanız…

            Yazdıklarım ne yağcılık ne de birilerini müdafaa etmektir. Yazdıklarım tamamen Bandırmama sahip çıkmaktır. Bazı konularda bilgi sahibi olmadan, haksız yere yapılan eleştiri sahiplerine doğrularını göstermektir. Bugüne kadar sustuksa, bu bizim efendiliğimizdendir. Sayın Mirza’nın Büyükşehir’e uzattığı eli geri çevirenlere söyleyecek çok sözümüz de var, yazacak kalemimiz de.

            Temennimiz Büyükşehir Belediyesinin Bandırma Belediyesinin dostluk elini geri çevirmemesidir.

            Esen kalın.

 

            

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.