güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYEMİZİN EĞİTİM-ÖĞRETİM ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

Bandırma Belediyesinin Ordu Caddesindeki AŞ-EVİ ismiyle anılan binası öğrenci konut evi’ne dönüştürülmüş, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hizmetine sunulmuştur.

3 yıldan beri hizmet veren öğrenci konuk evi’nde halen 31 öğrenci barınmaktadır. Öğrencilerimize sabah kahvaltısı-akşam yemeği dışında internet hizmetleri verilmektedir. Burada kalan öğrencilerimiz iki ve üç kişilik odalarda ikamet etmektedir. Öğrencilerimiz özel yurtların 10 ay ücretini ödemelerine karşılık, öğrenci konuk evinde 9 ay 200 ila 225 lira arasında ücret ödemektedir. Ayrıca her 10 öğrenciden 1 tanesi(çok yoksul olanlar) hiç ücret ödememektedir. Öğrencilerimizden bazılarının kendi okuduğu bölümlerde başarılı dereceler alması, Belediyemiz için çok büyük sevinç kaynağıdır.

Eğitim-Öğretim açısından örnek bir çalışma olarak gördüğümüz bu olay “önce insan” sloganı ile hareket eden sosyal demokrat bir belediye yönetiminin başarılı hizmetlerinden sadece bir tanesidir.

Eğitim-öğretim alanında Sayın Pekel ve ekibinin bir başka hizmeti de Eğitim Destek Evi projesidir.

Belediye Eğitim Destek Evi 6-7-8. sınıfların öğrencilerine toplu ve birebir ders verilmesi olanağı sağlamakta, aynı zamanda test çözüm merkezi gibi hizmet vermektedir.. SBS’ye hazırlanan öğrencilerimize her 15 günde bir deneme sınavı uygulamaktadır.

Eğitim Destek Evine kayıt yaptırmanın ön koşulu ise, öğrenci velisinin dar gelirli olması, daha doğrusu dershaneye gidemeyecek durumda olan öğrencilerimizi kapsamaktadır.

Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri ücretli ve gönüllü öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir.

Etüt, grupsal çalışma, sınıf bazında ders alma, kaynak kitap alma, kısacası her türlü eğitim faaliyeti Belediye Meclisimizin çıkardığı yönetmelik çerçevesinde ve Belediye Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne bağlı bir kurum olarak işlev vermektedir.

Eğitim Destek Evine müracaat eden lise öğrencilerimize yardımcı kaynak kitapları verilerek bir çeşit eğitim yardımı yapılmaktadır.

Eğitim Destek Evi bünyesinde bulunan İnternet Evinde her türlü ders ödevi yapma olanağı sağlanmaktadır. Kurum mesai saatleri içerisinde her zaman açıktır. Buradan faydalanmak için öğrenci veya öğretmen olmak yeterlidir.

Belediye Başkanımızın okullarımıza yaptığı diğer yardımlarını burada saymamıza gerek görmüyorum. Zira bu yardımlar zaman zaman yerel basında zaten yer almaktadır.

Emekli bir öğretmen olarak, Sayın Belediye Başkanımıza ve bu alandan sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcımız Dursun Mirza’ya öğrencilerimiz adına teşekkür ederim.

Ayrıca, bizlere destek olan (ileride isimlerini teşhir edeceğim ) dershane yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza daha güzel bir hizmet vermek için her türlü kitap ve kırtasiye yardımı beklediğimizi de hatırlatmakta yarar görüyorum. Yapılacak yardımların çocuklarımıza güzel bir gelecek için olacağı bilinmelidir.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.