güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYEMİZ ÜZERİNE KISA BİR SOHBET (1)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Cin çukuru projesi çalışmaları belediyemizce bitirildi. İhale aşamasına gelindi. Ama gelin görün ki sanki bu alan antik kent, tarihi dokusu olan bir yer gibi, Anıtlar Kuruluna takılı verdi. İşin gülünç tarafı ise, Bursa Anıtlar Kurulu Balıkesir Anıtlar Kuruluna, Balıkesir Anıtlar Kurulu Bursa Anıtlar Kuruluna topu atarak aralarında paslaşıyorlar. Kısacası tam bir komedi…

Bu iş çözülür mü? O da Sayın Başkan Mirza’nın becerisine kalmış bir şey.

İkinci bir komedi olayı da, her ne kadar Büyükşehir yasası buna evet dese de, bazı işler Büyükşehir ile Kent Meclisleri arasında anlaşma yolu ile çözülebilir.

Efendim işin özü şu: Büyükşehir Belediyesi Bandırma Belediyesine, “Bandırma’nın Atatürk Caddesi, Ordu Caddesi, İnönü Caddesi benim. Bu caddelerin çevrelerinde bulunan iş yerlerinin her türlü işgal ve tabela vergisi, reklam vergilerini bundan böyle ben alacağım. Paralar bana gelecek, bu caddelerdeki refüj bakımı, cadde temizliği sana ait…” diyor.

Sizler ne düşünürsünüz bilemiyorum ama bana göre Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesini ekonomik bakımdan baltalama işlemine devam ediyor.

Şimdi söyleyin bakalım…

Seçim meydanlarında Kent belediyelerinin büyükşehir olduktan sonra, belediye bütçelerinin iki kat artacağını savunan babayiğitler şimdi neredesiniz?

Pekii, belediyelerin kentlerin nüfuslarına göre aldıkları hazine yardımı vardı. Büyükşehir olmadan 4 milyon TL civarında yardım geliyordu. Büyükşehir olduktan sonra kentin nüfusu artmasına rağmen, hazineden gelen bu yardımın yüzde kırkı büyükşehre gidiyor.

Lafın kısası, Bandırma Belediyesi her yönden üvey evlat muamelesi görüyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2 yılda yapılan çalışmalara baktığımızda tek bir söz söyleyebiliriz:

ALLAH DURSUN MİRZA’NIN YARDIMCISI OLSUN.

            

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.