güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediye Meclisinden İzlenimler…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Eskiden, “meclisten izlenimler” yazılarımıza abone olmuştuk. Sonra bel altı ay ara verdik. Bu konudaki tatilimiz Belediyeden aldığımız davet ile sona erdi.

Huzuru âlinize bu gün, Nisan ayı meclis toplantısındaki izlenimlerimle çıkıyorum. O şunu dedi, bu bunu dedi gibi söylem dili değil bizimkisi. Zira mecliste tüm konuşmaları yazmaya kalksak, adımız gazeteci olur, o zamanda bizim yazarlığımız güme gider!

Neyse, Bandırma Belediye Meclisi izlenimlerimize gelince, dikkatimi çeken argümanlar ve konular şunlar oldu.

Bir yıllık faaliyet raporunun, daha doğrusu; Belediye Başkanının bir yılık çalışmalarının karnesi sayılabilen bu toplantıya 2 AKP’li ve 2 MHP‘li Belediye meclis üyesinin gelmemesini, eski bir Belediye Meclis üyesi olarak yadırgadım. Kardeşim bu kadar önemli bir toplantıya gelmemek demek, meclis üyelerini hafife almak demektir. Sizlere verilen görevi kötüye kullanmak demektir.

Meclisi takip edenlerin konuşmacıları alkışlaması çok ilginçti!

Komisyon seçimlerinden sonra, faaliyet raporu görüşmelerine başlamak için Sayın Başkan Mirza, yerini Birinci Başkan Şerafettin Engüdar’a bıraktı. Sayın Engüdar kendisine has üslubuyla, gayet rahat bir şekilde gerekli olan açıklamaları yaptıktan sonra, bir yıllık çalışmaların hesabını vermek için sayın Mirza’yı kürsüye davet etti.

Her şeyi ile mükemmel bir sunum izledik. Belli ki, sayın Mirza slayt gösterimi ile birlikte, “Arkadaş işte sosyal demokrat Belediyecilik budur…” dedirtmenin sınavına güzel hazırlanmış. Nitekim yaptığı akıcı ve doyurucu bilgileri aktarırken, salondan alkış almasının nedeni de bu olsa gerek.

Büyük şehir olgusunun olumsuzluğu yanında, 2014 yılında çalışmaların asla küçümsenemeyeceğinin altı çizilirken, seçim öncesi verilen vaatlerinde alt yapı çalışmalarının başlama müjdesi, yine mahalle birimi olan köylere yapılan hizmetler sıralanırken, muhalefet meclis üyelerine tenkit edilebilecek hiçbir açık kapı bırakmaması tamamen, sayın Mirza’nın başarı çalışmalarının güzel bir sunumuna bağlamak gerekir.

Zaten, AKP Grup sözcüsü kardeşimizin faaliyet raporunu konuşmasından da bunu açıkça görebiliyoruz. Konuşmasının tek dikkat çekici yönü, özel kalem müdürlüğünün bütçesinin fazlalığı ile ilgili olanıydı. Tahsilâtların toplanması ile yaptığı eleştir, olağan bir şeydi. Ben olsam bu konuyu gündeme getirmezdim. Zira tahsilât konusu Devlet ve Belediyelerde olağandır.

CHP Gurubu adına sayın Elmastaş konuştu. Oda yine slayt eşliğinde bir öğretmen gibi, tüm müdürlüklerin icraatlarını anlattı. Kendisine not vermem gerekirse, on üzerinden dokuz veririm. Zira on verirsem, şımarır!

Sayın Mirza’nın 2013 yılı bütçesindeki İller Bankası Katkı Payı ile 2014 yılı Katkı Payındaki rakamların açıklarken, seçim öncesi, AKP’lilerin Bütçe 2.5 kat artacak yalanına bir kez daha şahit olduk. Zira, 2013 yılında gelen pay 38 Milyon, 2014 yılında gelen pay 19 milyon civarında.

Giderlerin çoğaldığı, gelirlerin azaldığı bir durumda, yapılanlar ve yapılacaklara bakıldığında sayın Mirza’nın gösterdiği azim ve cesareti kutlamak gerekir.

Sayın Karlıhan’dan bahsetmek istemiyorum. Bu kardeşimiz çok iyi niyetli birisi ama, lafta tecrübeli olmasına rağmen, yaptığı siyasi içerikli konuşmayı yüzüne gözüne bulaştırdı. Zaten sayın Engüdar ona karşı verdiği alaycı yanıtla bunu göstermiş oldu.

Sonuç olarak, iktidarın muhteşem üçlüsüne karşı,  bu durumda muhalefetin baş etmesi mümkün değildir. O da nu güne dek yapılan başarılı çalışmaların yattığıdır.

Bir başka sohbetimizde yapılan çalışmalarını anlatmak üzere, şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.