güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYE MECLİSİNDEN İZLENİMLER

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50
Bandırma Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Yasa gereği komisyon üyeliklerinin seçimi olan rutin görev yerine getirilirken, meclis gündeminde ilgi çekici olarak gördüğüm başlıca görüntüler şöyleydi:
Belediye Başkanı Dursun Mirza’ nın açılış konuşmasındaki rahatlık, meclis gündeminin devamı sürecinde heyecanlanma belirtilerine dönüşür gibi oldu. Gözlemlediğimiz bu davranış biçimini Sayın Mirza’ nın  “ 10 yıl meclis üyeliği yaptım ama oturduğum bu koltuk diğerlerine benzemiyor. Gördüğünüz gibi biraz heyecanlandım” diyerek kendisinin de bunun farkına vardığını itiraf etmesi hoş bir hareketti.
Komisyon üyeliklerinden meclis divan katipliklerine Gökhan Yankol ve Sibel Tığlı’ nın seçimi olumluydu. Sayın Sibel Tığlı’ nın gündemle ilgili yazı ve önergeleri akıcı bir şekilde ve kendine has ses tonuyla okuması divan katipliğine seçilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösterdi.
Sayın Başkan’ ın açış konuşmasında, “Bu mecliste demokrasi olacak, her meclis üyesi görüş ve düşüncelerini bu kürsüden serbestçe dile getirecek. Yapılan konuşmalarda saygı ve üslup önemlidir. Seçimler esnasında yapılan siyasi polemikleri bir tarafa bırakıp, Bandırma’ mıza verdiğimiz sözlerin arkasında olacağız. Ben tüm Bandırma’ nın Belediye Başkanıyım. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan sadece Bandırma’ ya hizmet insanımıza hizmet anlayışı çalışmalarımıza egemen olacaktır…” gibi sözlerinin arkasından Sayın Ozan Onur’ un “yolsuzluk” sözcüğünü kullanış biçimindeki hata mecliste küçük bir gerilime neden oldu.
  Bereket Sayın Ozan Onur’ a yanıt vermek için Sayın Karlahan kürsüye çıktı. Karlahan’ ın hazırlıksız olduğu her halinden belliydi. Sayın Ozan Onur bu sataşma düellosunun galibi olsa da bence genel politikalara girmesi yanlıştı.
Konuşmacılar arasında en doyurucu cuk diye karşısındakileri oturtan herkesin “bravo” diyebileceği tarzdaki konuşmasıyla Sayın Cemal Adıgüzel bu meclise damgasını vuran kişi oldu. Sayın Adıgüzel’ in pazar yeriyle söylediği her söz onun ne kadar mükemmel bir teknik kişi olduğunu gösterdi. Hele hele, “ Pazar yerini yaptığımızda tüm belediyeler bunu örnek alacak” anlamındaki sözleri konuşmasının içerik bakımından ne kadar güzel olduğunun ispatıydı.
Burada bir başka şeyin altını çizmek istiyorum. Meclislerde alkış olayının olmadığını bilmeyenler ile meclis üyeleri haricinde izleyici olanların söz isteme hakkı olmadığını bilmeyenleri uyarmak gereklidir. Sonradan bazı vatandaşların uyarıldığına şahit oldum ama böyle kalabalık meclislerde bu işlevin baştan uygulanması daha iyi olur kanısındayım.
 
Sonuç olarak Sayın Mirza CHP’ li meclis üyelerinin verdiği önergeyle bundan böyle kaldırım-yol katkı paylarının alınmayacağı konusundaki kararla mecliste yaptığı hoşgörü içeren konuşmalarıyla ilk sınavını başarı ile vermiştir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.