güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI NOTLARI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı, Sayın Başkan Sedat Pekel’in izinli olması nedeniyle Başkan Vekili Sayın Yalçın Cömert’in Başkanlığında toplandı. Toplantıya AKP’li 4 meclis üyesi, CHP’li 1 meclis üyesi katılmazken, meclis gündeminde her zaman olduğu gibi imar konuları ağırlıktaydı. Diğer meclislerde olduğu gibi tüm gündem maddeleri oy birliği ile geçerken sadece gruplara değişik olarak gönderilen bir adet imar değişikliği konusu ise tekrar imar komisyonuna iade edildi. 1,5 saat süren Aralık ayı toplantısı Sayın Cömert’in 25 dakika, Sayın Mirza’nın 15 dakika civarında yaptığı konuşmalar ve Sayın Adıgüzel’in imar konularında yaptığı konuşmaların ardından sessiz ve sakin bir biçimde bitti. Sayın Cömert’in ve Sayın Mirza’nın Belediye çalışmaları ile ilgili açıklamaları olmasaydı, yazacak veya haber yapacak konu bulamayacaktık.

Sayın Cömert yaptığı açıklamalarda öğretmenlerin çektiği sıkıntıdan, engelliler ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek onların günlerini kutlamayı da ihmal etmedi. Meer Projesi, Van Depremi konularında detaylı olarak yaptığı açıklamaların ışığında Belediyenin önderliğinde denetim büroları ve mimarlar- inşaat mühendisleri odaları ile müşterek bir çalışma içerisine girdiklerini ve önümüzdeki günlerde kamu binalarından başlamak üzere, deprem yönetmeliği uygun olarak gerekli denetimlerin yapılacağını, ayrıca Belediye ve Çelebi Holding ile ortak çalışarak Bandırma’nın trafik konusunu çözme projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Sahil bandı ve Malta deresi projeleri üzerinde yapılan çalışmaların sürdüğünü, Denizcilik Fakültesinin istemi doğrultusunda gelen Dekanlık yazısına sıcak baktıklarını, bu konuda belediye olarak her türlü katkıyı verme niyetinde olduklarını belirtirken, Denizcilik Fakültesinin her türlü donanımı için lazım gelen verilerin tam olmasının şart olduğunu belirtti.

Meclisin en ilginç konusu bana göre AKP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergesiydi. Önergenin konusu eski belediye binasından bir bölümünün bazı mahalle muhtarlarına ofis olarak verilmesiydi. Bu konuda iktidar adına Sayın Mirza söz aldı. Mirza, bu binanın 1954’te yapıldığını, neredeyse bütün kuruluşların buradan yer istediğini belirtti. Yapılan incelemeye göre bu binanın kullanılması için güçlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Belediye olarak mahalle muhtarları için ayrı bir çalışma içinde olduklarını belirtirken şöyle dedi:

“Ben grubum adına değil, şahsım adına bu yer için gerekli çalışmanın yapılarak, bu binanın, gerekirse başka ilavelerle hazineye devredilmesini düşünüyorum. Zira su borcumuz nedeniyle iller bankasından gelen katkı payının % 40’nın kesilmesine rağmen su borcumuz dolar ödeme endeksli olduğundan bir türlü azalmıyor. Bu durum belediye mülklerini hacizli duruma düşürdüğü gibi, belediye olarak yatırım yapmamızı engelliyor. Bu durum bugün için bizim başımızda bela, yarın gelecek olanların da başına bela olacaktır…”

Ve konu inceleme araştırma komisyonuna gönderildi. Sayın Cömert önerge sahiplerine söz verdi. Ne hikmetse önerge sahipleri konuşmak istemediler. Böylece verilen önergenin sadece siyasi bir şov niteliği taşıdığını böylece anlamış olduk. Hem önerge ver, hem de önergene sahip çıkma, bunun izahı şöyle izah edilebilir, şaklabanlık yani dostlar alışverişte görsün!

Başkan Vekili Sayın Cömert kapanış konuşmasında:

“ Bazı kişilerin husumeti yüzünden yapacağımız çalışmalar engelleniyor. Olan Bandırma halkına oluyor. Yapacağımız çalışmalar “ Aciz” yoluyla bize zorluk çıkartılıyor. Bugün bizi yakan, yarın bizim yerimize gelecekleri de yakacaktır. Gelin hepimiz Bandırma’ya hizmet konusunda birlik olalım. Zira Bandırma bizim, biz Bandırmalıyız…”

Bazı kişilerden birinin Cemal Öztaylan olduğu belli olurken, diğerinin kim olduğunu bulma işini de sizlere bırakıyorum. Gerçek olan şudur ki, yeni yapılan otelin bile hacizli duruma düşmesini sağlayanlara tek bir soru sormak istiyorum.

Siz nasıl Bandırmalısınız?

Bir başka meclis izlenimlerinde buluşmak üzere, şimdilik esen kalın. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.